Eau Orange

In het land waar Verstappen geboren is kun je dit jaar ook weer hordes Nederlandse fans verwachten die komen juichen voor Max. De kans is groot dat je iemand kent die naar Spa-Francorchamps gaat, of misschien ben je zelf wel van de partij. Vorig jaar kon de aanmoediging van het oranje publiek niet verhelpen dat de RB13 de geest gaf. Dit jaar wat harder juichen, dus.

Regen

Op vrijdag en op zaterdag wordt er regen voorspeld op Circuit Spa-Francorchamps. Neem dus een paraplu mee als je op deze dagen naar het circuit gaat. De voorspellingen kunnen nog iets veranderen, maar zoals het er nu naar uitziet regent het ook tijdens de kwalificatie. Dit zou voor onverwachte resultaten kunnen zorgen. Als het maar niet gaat zoals de natte kwalificatie in Hongarije.

Transfergekte

De verschillende verschuivingen die in de zomerstop hebben plaatsgevonden op de rijdersmarkt, kunnen een invloed gaan hebben op de race. Zo zal Sainz – die net een contract bij McLaren heeft getekend – minder hard verdedigen als Alonso of Vandoorne achter hem verschijnen. En Ricciardo zal bij de start ook extra opletten dat hij geen geel-zwarte auto van de baan rijdt. En wie weet wat er zich op dit moment nog allemaal achter de schermen afspeelt. Er is nog een Ferrari-stoeltje vrij voor volgend jaar, dus goed opletten wie extra aardig tegen de Ferrari’s is.

Titelstrijd

Vooraan het veld gaat de strijd om de titel nog steeds tussen Vettel en Hamilton. Aan het einde van de eerste helft van het seizoen wist Lewis zijn voorsprong te vergroten tot 24 punten. Een verschil dat nog te overbruggen is, maar Vettel kan het niet zich niet veroorloven om de race te verprutsen. Hij zal een goed resultaat moeten behalen om aan te blijven haken bij de wereldkampioen van 2017.

TopGears voorspelling voor de GP van België

1. Kimi Raikkonen
2. Lewis Hamilton
3. Sebastian Vettel

De GP van België in feiten en cijfers

Lengte: 7,0 kilometer
Aantal bochten: 20
Aantal ronden: 44
Meeste overwinningen: Michael Schumacher (6)
Ronderecord: 1:46.577 – Sebastian Vettel, Ferrari, 2017
Bandenkeuze: Medium – Soft – Supersoft

Data en tijden van de GP van België

Vrijdag 24 augustus 2018
1e vrije training: 11:00 – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 25 augustus 2018
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 26 augustus 2018
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)