Afgelopen vrijdag kregen we de nieuwe Volkswagen Polo te zien. Toen waren de prijzen nog niet bekend, maar nu komt Volkswagen met de harde cijfers. Toch zijn deze cijfers niet zo heel hard, want de goedkoopste uitvoering is goedkoper dan het basismodel van de vorige generatie. Vanaf 15.550 euro kun je de eigenaar zijn van een nieuwe generatie Volkswagen Polo met 65 pk.

Dat wil zeggen aan het einde van oktober, als de nieuwe Polo bij de Nederlandse dealer staat. Als de zomer weer voorbij is, zijn bijna alle modellen beschikbaar. Alleen de TSI-motor met 150 pk en de GTI met handbak laten dan nog op zich wachten. Als je ook blij bent met een DSG-bak in je Polo GTI, kun je gelijk de duurste variant kopen. Die is namelijk vanaf 29.590 euro op te halen. Dan heb je een tweeliter motor met 200 pk. Het kost wat, maar dan heb je ook zeker wat.

En de prijs van de nieuwe Volkswagen Polo die op gas rijdt?

De TGI-motor die op aardgas rijdt, was een opvallende optie tijdens de introductie. Vanaf 17.390 euro heb je een mini-Golfje dat op gas rijdt. Wil je liever de mensen om je heen in een vieze diesellucht achterlaten? Dat kan vanaf 20.290 euro. Dan heb je de 1.6 TDI-motor met 95 pk.

De prijs van de nieuwe Volkswagen Polo is relatief laag. De nieuwe generatie heeft namelijk meer standaard uitrusting aan boord en is in alle richtingen gegroeid. Hoef jij je ook niet meer druk te maken om een barbecue meer of minder. Je past aan het einde van de zomer toch nog wel in de nieuwe Polo.

Advertentie

Reacties

  • Rico heeft op 23 juni 2017 geschreven:

    Leuke bak die kunnen we bij onze Rijschool in Delft best wel goed gebruiken. Zo’n mini Golf ziet er best wel gaaf om mee te rijlessen

    Reageer
  • Steyn heeft op 21 juni 2017 geschreven:

    65 hele PK’s, daarmee zijn we haast terug in de jaren 80/90. De basis 205 had bijvoorbeeld 60 pk, maar die woog nog geen 750kg.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie