Om op te vallen bij SEMA, de grootste beurs voor gemodificeerd spul in Amerika, moet je met iets speciaals komen. Tuner SpeedKore, die we kennen van de snelste Challenger Demon ter wereld, zal geen probleem hebben met opvallen. En dat zonder enorme spoilers en kilo’s stickers.

De teaser afbeelding hierboven is alles wat SpeedKore tot nu toe loslaat over het showmodel. Op het eerste gezicht lijkt het een Dodge Charger SRT Hellcat Widebody die van top tot teen vol zit met koolstofvezel, toch? Dat zou al bijna genoeg zijn, maar het gaat niet alleen om het uiterlijk bij deze Dodge.

SpeedKore heeft namelijk de standaard 717 pk Hellcat-motor vervangen door de achtcilinder uit de Dodge Demon. En niet zomaar een Demon-motor. Deze 6,2-liter HEMI V8 uit de Demon heeft 25 grote upgrades, waaronder een grotere supercharger, nieuwe zuigers, andere drijfstangen, betere kleppen en een ander brandstofinjectiesysteem. Het vermogen is nu 860 pk en 1.040 Nm.

Twee achterwielen kunnen het vermogen maar lastig verteren. Daarom bouwde SpeedKore een 4WD-systeem in de Charger. Je kent de sedan misschien uitsluitend als achterwielaandrijver, maar de politie-uitvoering had bijvoorbeeld al eerder aandrijving naar alle wielen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)