Toen Porsche lang geleden met een SUV op de proppen kwam, haalden andere luxemerken hun neus op. Inmiddels heeft vrijwel ieder zichzelf respecterend automerk een veredelde terreinwagen op de markt gebracht. De Rolls-Royce Cullinan is de duurste SUV die je op dit moment in Nederland nieuw kunt kopen. Maar dat houdt – volgens de stereotypen – gierige Hollanders niet tegen er eentje te bestellen. Wat betaalden ze voor hun Nederlandse Rolls-Royce Cullinans?

De Cullinan is met een basisprijs van ruim 4 ton nét iets goedkoper dan een Rolls-Royce Phantom. De twee delen – zij het in herziene vorm – dezelfde twin-turbo 6,75-liter V12. In de Cullinan biedt het blok je 571 pk en een koppel van 850 Nm. Getallen die bijdragen aan één doel: rij je in een Cullinan, dan moet je je voelen als Aladdin die een vlucht maakt op Tapijtje.

Zulk comfort valt klaarblijkelijk in de smaak bij de Nederlander. Ook als daar een zeer gepeperd prijskaartje tegenover staat. Op het moment van schrijven staan er maar liefst zes Rolls-Royce Cullinans op Nederlands kenteken. De eerste werd al drie dagen na de jaarwisseling geleverd, het jongste exemplaar ontving op 2 mei zijn gele platen. De BPM op een Cullinan bedraagt overigens 90.726 euro in de meeste gevallen.

Wat is de duurste Nederlandse Rolls-Royce Cullinan?

Voor de duurste Nederlandse Rolls-Royce Cullinan werd een ruime ton aan opties en speciale wensen uitgevoerd. De eigenaar betaalde 531.264 euro voor zijn Rolls. Het gaat om een gitzwart exemplaar met evenzo gitzwarte veelspaaks wielen. Tijdens nachtelijke tochten zal hij je amper opvallen. De auto werd voor het eerst geleverd in december 2018 en staat sinds 24 april op Nederlands kenteken. Het scheelde de eigenaar van de auto een flinke klap BPM, hij moest 70.520 euro aan BPM afdragen. Toch 20k minder dan wanneer ‘ie hem nieuw had besteld in Nederland.

Goedkoopste Rolls-Royce Cullinan van Nederland

Van alle Cullinans is de auto die op 30 maart 2019 in Nederland werd afgeleverd, de auto met de prijs die het dichtst bij de nul zit. Dat zeggen we zo omslachtig omdat 411.376 euro niet bepaald goedkoop is. Het is één van de twee niet zwarte Cullinans in ons land. Sterker nog, deze Rolls-SUV is met zijn paarse metallic lak misschien wel de opvallendste van het stel. De andere niet zwarte is diep donkerblauw. Voor de blauwe Cullinan werd beduidend meer betaald: 517.100 euro, om precies te zijn.

De andere Cullinans van Nederland

Voor de drie overige auto’s werd 471.264 euro, 490.436 euro en 523.907 euro betaald. Die laatste stond al snel te koop bij Cito Motors in Eindhoven en heeft sinds 26 april van dit jaar een nieuwe baas gevonden. Het is de enige zwarte met een lichte afwijking: hij heeft een feloranje pinstripe over de flanken.

Foto’s: Quinten van Stiphout / CarspotterQVS

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie