Deze Porsche Vision 357 Speedster heeft misschien wel de lastigste taak van alle Porsche-concepten. Hij moet een van de mooiste, bekendste en meest geliefde Porsche’s aller tijden reïncarneren voor het elektrische tijdperk. We hebben het over de 356 Speedster. Dus geen boxermotor zoals in de Vision 357, maar de twee elektromotoren en de batterij uit de Mission R.

Het merk vertelt niet hoeveel vermogen de Speedster krijgt. Laten we hopen dat er niets verandert, want in de Mission R produceren de elektromotoren 1.088 pk. Onthoud dat de Mission R gebouwd is door dezelfde mensen achter de 919 Hybrid. De Vision 357 Speedster krijgt trouwens het het onderstel van de Cayman 718 GT4 Clubsport krijgt.

De Porsche 357 Vision is nieuw

Er zijn een hoop moderne kenmerken te spotten, zoals het two-tone lak, de splitter, diffuser, zijskirts en 20-inch wielen. Ondanks dat blijft het klassieke silhouet van de jaren vijftig Speedster overeind. Porsche heeft het ook over eenhoorn-stripfiguren vóór de achterste wielen, maar die hebben we nog niet gespot. Deze mythische figuren zijn volgens Porsche speciaal voor de conceptauto ontworpen.

Vanbinnen is er een koolstofvezel rolhoepel, een racestuur, een CFRP-stoel en een digitaal dashboard waar de layout van het Nürburgring GP-circuit op te zien is. Best onhandig wanneer je op Goodwood rijdt. Oh, en de 357 Speedster is een eenzitter. De plaats waar normaal gesproken een bijrijder zit, is nu afgedekt met een tonneaucover.

De Porsche 357 Vision Speedster is te zien op het Festival of Speed in Goodwood. Hij komt daar samen met veertien andere Porsche’s waaronder een 356 Roadster, een 959 en een Cayenne Transsyberia. Er komen ook een aantal Le Mans-winnaars naar West Sussex. Na zijn ritje in Engeland verhuist de 357 Vision Speedster naar de Verenigde Staten voor een tentoonstelling bij de Rennsport Reunion.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie