Circuitdagen zijn de laatste tijd erg populair. Als je genoeg geld hebt, zou je zelfs een tweede auto kunnen kopen speciaal voor het circuit, en die van boven tot onder tunen en aanpassen om je tijdens een woekersessie op Zandvoort of een verlaten parkeerplaats een hartverlamming te bezorgen.

Maar wat nu als je niet genoeg geld hebt? Wat als je maar één auto kunt betalen, en je budget is bijvoorbeeld precies 5.000 pond? Dan wil je natuurlijk iets wat lekker meekomt op de baan, maar waarmee je ook je moeder en haar stinkkat voor de zoveelste keer naar de dierenarts kunt brengen. Bestaat er zoiets?

Jeremy, Richard en James zochten het uit. Ze kochten elk een sportsedan op leeftijd om die eens serieus te gaan testen. Dus gingen ze naar het meest serieuze land ter wereld, en dat is natuurlijk Duitsland. Laat The Stig daar nou net een neef hebben rondlopen.

 
FEIT: Zelfs in zijn gloriejaren had James’ Mercedes 190E Cosworth minder vermogen dan een nieuwe Skoda Fabia RS.


Na een tijdje verlof voor goed(achtig) gedrag, zijn Jeremy, Richard en James terug voor een nieuw wild seizoen vol TopGear-gekte, vanaf 27 juni elke zondagavond op BBC2. Mis het niet!

Reacties

Lees meer over ford
Lees meer over bmw
Lees meer over topgear