Het fijne van lage verwachtingen is dat het eigenlijk alleen maar mee kan vallen. The Crew viel ons, na een reeks spectaculaire trailers, flink tegen. Jammer, want het idee was geweldig. Tijd voor poging twee. Dit keer met boten en vliegtuigen inbegrepen. We mochten een weekendje aan de slag met de besloten bèta van The Crew 2. Een definitief oordeel kunnen we nog niet vellen, want het spel komt officieel pas op 29 juni uit. We kunnen wel alvast vertellen dat we hoopvol zijn. Voor je begint: zet op het eerst mogelijk moment de taal op Engels. Het aanhoren van de suffe vertaling van Vin Diesels quote ‘ik leef hiervoor’ is iets wat je niemand gunt.

Een enorme wereld

The Crew 2 speelt zich wederom af in een idioot grote wereld. Beeld je Grand Theft Auto 5 in en vermenigvuldig dat met, nou, misschien wel met tien. Het kost je bijna een uur om in de geschaalde versie van Amerika van New York naar San Francisco te rijden. Alle hoogtepunten van het land komen voor in het spel: we noemen een Grand Canyon, de Strip in Vegas, de Golden Gate Bridge en veel van de natuurparken.
Het klinkt als het recept voor de beste roadtripgame ooit, zeker aangezien het spel volledig online is. Kies je bestemming, stap in een dikke auto en scheur zo snel mogelijk dwars over de kaart met je online maatjes naar het uitzichtpunt. Wie ooit in Amerika geweest is, zal onderweg zeker dingen herkennen, wat het ontdek-element erg tof maakt. Helaas vallen de graphics dicht bij de grond wat tegen. Zeker als het droog is, is de omgeving wat mattig en mist glans. Ook is het op veel plekken wat rustig op de weg qua auto’s en verkeer, wat afbreuk doet aan de sfeer en gezelligheid.

Prachtig vanuit de lucht

Vanuit de lucht en op het water is het een compleet ander verhaal. Dan heb je ineens te maken met prachtige lichtval en reflecties. De Grand Canyon in het gouden uur is werkelijk adembenemend. Vlieg door de steunpilaren van de Golden Gate Bridge in het donker en aanschouw de skyline van San Francisco. Of geniet van de prachtige natuur terwijl je met een boot door diepe kloven voert. Als Ubisoft het rij-gedeelte straktrekt met de andere reismethoden en een toefje sfeer toevoegt, heb je al bijna reden genoeg om het spel te kopen. Ubisoft loosde het suffe plot van een undercoveragent en wraak op een of ander bendelid. In plaats daarvan ben je een hippe knul die alles doet voor de likes. Om fans te vergaren moet je je aansluiten bij diverse subculturen met elk hun eigen disciplines. Denk aan straatracers, circuitracers, stuntpiloten en boot-racers. Je kunt dus letterlijk ter land, ter zee en door de lucht.

Forza Horizon en Need for Speed

Door races te winnen en halsbrekende toeren uit te halen, win je fans voor je. Elk discipline heeft een eigen thuisbasis. Een festival van herkenning, zullen we maar zeggen. Voor Xbox-eigenaren is het een herhaling, maar PS4-bezitters krijgen eindelijk hun eigen Forza Horizon-achtige. De auto’s – wat ons betreft het belangrijkste element van het spel – zijn opgedeeld in verschillende categorieën: bijvoorbeeld straatrace, pro race, dragrace en offroad-race. We voelen ineens een behoefte voor snelheid. Snap je? The Crew 2 pakt de beste elementen van Need for Speed en Forza Horizon en injecteert ze in een roadtripspel voor zowel de Xbox en Windows als de PlayStation. Als we heel voorzichtig een verwachting van het definitieve spel mogen uitspreken: The Crew 2 zal Forza Horizon niet overtreffen, maar het teleurstellende Need for Speed is mogelijk geen partij voor deze nieuwe game.

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 4 juni 2018 geschreven:

    Heeft ‘ie ook net zo veel DLC’s als The Crew I? Dat was namelijk wel verschrikkelijk, je kon maar 1/4 van alle auto’s rijden…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)