Terwijl de plotwendingen rondom de soap van Rich Energy en Haas F1 steeds onverwachter worden, starten Romain Grosjean en Kevin Magnussen tijdens de 1e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2019 nog gewoon met de goud-zwarte kleurstelling.

Hoofdsponsor van Haas F1 kondigde op Twitter zijn vertrek, later trokken ze dit in en gaven ze een medewerker de schuld van het plaatsen van de Tweet. Later gaf de baas van Rich Energy aan dat ze zeker wel weg willen. De eindstand laat nog op zich wachten.

Grosjean komt de pitstraat niet eens uit

Misschien is het toeval, misschien is het zijn onbewustzijn of misschien wil Grosjean het imago van de sponsor nog één laatste keer beschadigen, maar de coureur zet zijn F1-auto al aan het einde van de pitstraat tegen de muur. Na het vervangen van de voorvleugel spint hij bij de Luffield-bocht nog eens.

De Alfa Romeo van Kimi Räikkönen nokt ermee na een motorprobleem. Terwijl de wolken samenpakken waarschuwen de teams hun coureurs over de radio voor lichte druppels. Van regen is geen sprake. De baan lijkt erg glad te zijn, want veel coureurs hebben last van weinig grip in de bochten.

Tijdens de 1e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2019 is het te droog voor regenbanden, maar eigenlijk net te vochtig voor de slicks. Hierdoor zetten de glibberpartijen door op het asfalt van Silverstone. Ook Verstappen gaat er nog een keer af.

Pierre gaat opeens hard

In de laatste minuten gaat Pierre Gasly ineens als een speer. Op soft-banden van twaalf ronden oud schiet hij naar de snelste tijd toe. Heeft de nieuwe Red Bull-coureur eindelijk zijn tempo gevonden? Bottas finisht als tweede met Verstappen achter zich.

Hierbij moet uiteraard nog wel even gezegd worden dat de trainingen geen lakmoesproef zijn. Misschien had Pierre net de goede omstandigheden. Of wellicht was Mercedes bezig met testen. We gaan zien hoe de 2e vrije training loopt. Het is in ieder geval een goede moraalboost voor Pierre.

Uitslag van de 1e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2019

01. Gasly
02. Bottas
03. Verstappen
04. Hamilton
05. Leclerc
06. Vettel
07. Hülkenberg
08. Riccardo
09. Albon
10. Sainz

Tijden van de GP van Groot-Brittannië 2019

Vrijdag 12 juli 2019

2e vrije training: 15:00 – 16:30 uur

Zaterdag 13 juli 2019
3e vrije training: 12:00 – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 14 juli 2019
Race: 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)