Het is stoffig op de baan als de 1e vrije training van de GP van Mexico 2021 begint. Door al dat stof kunnen de coureurs nog niet veel grip vinden. Leclerc en Pérez ontdekken vlak na elkaar dat je snel de controle kwijt kunt raken. Eerst spint Leclerc, waarna hij met de achterkant van zijn auto in de muur glijdt. Pérez doet een minuut later exact hetzelfde. Beide coureurs rijden op eigen kracht de pitstraat in, maar hebben veel schade aan de achtervleugel.

Ook in de tijden is te zien dat de coureurs de baan nog in moeten rijden. De auto’s gaan steeds sneller over het circuit, naarmate de stof verdwijnt en er meer rubber op het asfalt komt.

De tijden van Red Bull en Mercedes zijn lastig te vergelijken in deze training. De Mercedessen rijden vooral op de zachte banden, terwijl Verstappen het grootste deel op harde banden rijdt en Pérez door zijn eerdere crash een groot deel van de sessie in de garage doorbrengt.

Door de zacht banden rijden de Mercedessen de twee snelste tijden. Bottas is daarbij net iets sneller dan zijn teamgenoot. Verstappen zit daar een tiende achter, maar heeft zijn snelle rondje een stuk eerder in de training gereden dan Bottas en Hamilton. De verdere trainingen zullen ons dus meer gaan vertellen over de verhoudingen tussen Mercedes en Red Bull.

1e vrije training van de GP van Mexico 2021

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Max Verstappen
04. Sergio Pérez
05. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van Mexico 2021

Vrijdag 5 november 2021
2e vrije training: 22:00 uur – 23:00 uur

Zaterdag 6 november 2021
3e vrije training: 18:00 uur – 19:00 uur
Kwalificatie: 21:00 uur – 22:00 uur

Zondag 7 november 2021
Race: 20:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie