De regen is verdwenen aan het begin van de 2e vrije training van de GP van België in 2022, maar het asfalt is nog vochtig. Nog iets vochtiger zelfs dan de coureurs en teams verwacht hadden. Wel komen de coureurs gewoon naar buiten op de normale banden zonder profiel. Sainz zoekt de grenzen op bij het vochtige asfalt, waardoor hij een paar keer net buiten de baan komt.

Max Verstappen klaagt na tien minuten over een bijzonder pechgevalletje. Het plastic van zijn helmvizier (dat trek je eraf, zodat je weer een fris vizier hebt) zit vast in zijn achterophanging. Om te voorkomen dat het ding in of op belangrijke onderdelen komt te zitten (zoals een luchtinlaat), rijdt Max rustig naar de pitstraat.

Leclerc krijgt na 30 minuten vanuit het team te horen dat Verstappen op de 1;45:507 zit, wat 0:862 sneller is dan hij. Leclerc is er duidelijk van onder de indruk en weet even niet wat hij moet zeggen: ‘oh, eh…. dat is… snel’. Waarschijnlijk had hij gehoopt dat hij er nog wat dichter op zat. Het scheelt dat ze allebei de pole position niet kunnen pakken dit weekend.

Daar is de regen weer

In het laatste kwartier begint het toch weer te regenen in België. Dat betekent ook dat Leclerc niet meer de kans krijgt om de tijd van Max Verstappen te verbeteren. Een hoop coureurs stoeien met de afgenomen grip. Ook Hamilton heeft even een momentje op Raidillon. Zijn auto breekt uit, maar hij weet hem nog te houden.

Iedereen gaat vanwege de regen naar binnen, maar met nog minder dan vijf minuten op de klok komen er nog wat coureurs naar buiten. Vettel en Stroll komen nog even naar buiten op de ‘full wets’ om het toplaagje eraf te rijden. Zo zijn de banden klaar voor dikkere regen. De coureurs doen nog een proefstart, maar verder gebeurt er in de laatste minuten weinig.

2e vrije training van de GP van België 2022

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Lando Norris
  4. Lance Stroll
  5. Carlos Sainz

Hoe laat begint F1 op Spa?

Zaterdag
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)