Door een mega-crash in de Formule 3 eerder op de ochtend, wordt de start van de 3e vrije training tien minuten uitgesteld. Het hek bij Parabolica moet gerepareerd worden, omdat de F3-auto van Alex Peroni over de bandenstapel werd gelanceerd en in het hek belande. De coureur kon gelukkig ongedeerd weglopen bij de crash.

De reparaties zijn niet gunstig voor de teams die na de natte trainingen van gisteren, zoveel mogelijk rondes willen rijden op een droge baan. Verstappen richt zich in deze laatste training van het weekend voornamelijk op de voorbereidingen op de race. Door zijn motorwissel incasseert hij een gridstraf en zal hij morgen achteraan het veld starten. Net als Norris en Gasly.

Toch weet Verstappen nog een aantal snelle rondes neer te zetten. Met zijn snelste ronde zit hij zelfs maar 0,032 seconde achter Vettel die bovenaan het rondentijdenbord eindigt. Bottas en Leclerc zitten daar ook vlak achter. Hamilton en Albon hebben iets meer moeite om met dit tempo mee te komen. Beiden coureurs staan aan het einde van training achter een Renault.

De snelle tijden van Verstappen zijn een goed teken voor de Spec 4-motor van Honda, die zich dit weekend moet gaan bewijzen op Monza.

De crash van Alex Peroni

3e vrije training van de GP van Italië 2019

01. Sebastian Vettel
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Charles Leclerc
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Italië 2019

Zaterdag 7 september 2019
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 8 september 2019
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool / F1

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie