Als de 3e vrije training in Mexico begint, is de baan nog erg nat van de regen die eerder is gevallen. Daarom komen de eerste auto’s op intermediates naar buiten om hun installatierondes te doen. Op deze banden worden ook de eerste snelle tijden gereden.

Verder blijft het echter vooral rustig tijdens de beginfase van de training. De teams wachten totdat de baan meer is opgedroogd en ze de coureurs op slicks naar buiten kunnen sturen. Met nog een kwartier te gaan is Räikkönen de eerste die naar buiten komt op soft banden.

Al snel volgen meer coureurs en worden de tijden aanzienlijk sneller. Helemaal aan het einde worden de snelste tijden gereden door de coureurs. De laatste poging van zowel Verstappen als Albon wordt gehinderd door andere auto’s, omdat het te druk is op de baan. Daarom komen zij niet in de buurt van de snelste tijd die gereden wordt door Leclerc.

De uitslag van deze training is nog geen verzekering voor pole position voor Ferrari. Als het rustiger wordt op de baan en het nog droger wordt, kunnen we andere tijden zien van de teams.

3e vrije training van de GP van Mexico 2019

01. Charles Leclerc
02. Sebastian Vettel
03. Valtteri Bottas
04. Lewis Hamilton
05. Carlos Sainz

Data en tijden van de GP van Mexico 2019

Zaterdag 26 oktober 2019
Kwalificatie: 20:00 – 21:00 uur

Zondag 27 oktober 2019
Race: 20.10 – 22.10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)