Gisteren kon niemand aan de tijd van Max Verstappen tippen in de 2e vrije training. Valtteri Bottas kwam met een achterstand van ruim vier tienden het dichtst in de buurt van de Nederlander.

In deze 3e vrije training van de GP van Mexico 2021 duurt het wat langer voordat de coureurs laten zien wat ze in huis hebben. Voordat de training begon, was er een race met klassieke auto’s op het circuit. Een van die auto’s morste olie, waardoor de baan nu glibberig is. Alle teams staren in het begin van de training elkaar aan om te kijken wie de baan als eerst schoon gaat rijden.

Na 20 minuten beginnen de eerste coureurs dan eindelijk aan hun kwalificatiesimulaties. Ook dan laten de Red Bulls iedereen weer ver achter zich. Verstappen staat lange tijd bovenaan het rondetijdenbord. Toch is het Pérez die op het laatste moment deze training als snelste coureur afsluit, tot groot genoegen van het thuispubliek.

Het verschil tussen de snelste tijd van Pérez en de snelste tijd van Hamilton is ruim zes tienden. Mercedes lijkt dus een lastige kwalificatie tegemoet te gaan later vanavond.

3e vrije training van de GP van Mexico 2021

01. Sergio Pérez
02. Max Verstappen
03. Lewis Hamilton
04. Valtteri Bottas
05. Carlos Sainz

Data en tijden van de GP van Mexico 2021

Zaterdag 6 november 2021
Kwalificatie: 21:00 uur – 22:00 uur

Zondag 7 november 2021
Race: 20:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie