Aan het begin van de 3e vrije training van de GP van Singapore in 2022 is het gelijk erg druk op de baan, maar niet met coureurs. Een roedel baanmedewerkers met bezems proberen de plassen van het asfalt te vegen, aangezien er veel regen is gevallen vóór de training en in de eerste minuten van de sessie. Gelukkig droogt het genoeg op en na een halfuur mogen de coureurs de baan op.

Kurkdroog is het niet, dus de coureurs gaan op de blauwe band naar buiten. Gasly bijt het spits af in de Alpha Tauri. Na nog geen tien minuten meldt Bottas dat de intermediate-band misschien zelfs wel beter is voor de hoeveelheid water die er nog ligt. En een minuutje later gaat inderdaad Verstappen naar buiten op de groene band.

De intermediate-band is de juiste keuze

Die Bottas blijkt zo gek nog niet, want Verstappen noteert op de groene band de snelste tijd. De rest van de coureurs gaan stuk voor stuk ook over op de intermediate. Verstappen blijft lang op de eerste plaats, totdat Leclerc hem voorbij gaat. Het lukt Verstappen niet meer om de tijd van Leclerc te verbeteren en het lijkt erop dat de Ferrari een goede afstelling heeft gevonden voor een nat Singapore.

Aan het einde van de 3e vrije training van de GP van Singapore in 2022 vraag Leclerc of alles in orde is met de motor. Hij lijkt wat te voelen, maar het team zegt dat alles prima is. Leclerc blijft op de eerste plek staan in de 3e training. Verstappen pakt de tweede plaats met Sainz een seconde achter hem.

Hoe is het weer tijdens de kwalificatie en de race?

Voor de kwalificatie later vandaag is de neerslagkans zo’n 15 procent. Dat maakt de kwalificatie onvoorspelbaar – en daarom wellicht heel spannend. Ook voordat de kwali begint, zal het nog even regenen voor een vers laagje driftvocht.

Tijdens de race morgen is de neerslagkans ruim 50 procent. De juiste bandenkeuze zal dus cruciaal zijn voor de teams. Haal maar een extra zakje popcorn voor morgen, het kan nog best een interessante race worden om te kijken.

3e vrije training van de GP van Singapore 2022

  1. Leclerc
  2. Verstappen
  3. Sainz
  4. Alonso
  5. Perez
  6. Stroll
  7. Ocon
  8. Vettel
  9. Russell
  10. Ricciardo

Hoe laat begint F1 in Singapore?

Zaterdag
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie