Gisteren was Mercedes de baas in de 1e en 2e vrije training. Veel teams namen belangrijke updates mee naar deze Grand Prix, maar Mercedes voelt voorlopig nog geen dreiging van de concurrentie.

De training begint echter niet goed voor Mercedes. Bottas spint tijdens zijn out lap en zet zijn auto in het grind, wat een rode vlag veroorzaakt. Hij moet uitstappen en zijn laatste vrije training loopt veel vertraging op.

De meest representatieve tijden voor de kwalificatie worden aan het einde van de vrije training gereden. De snelste coureurs laten een setje soft banden op hun auto’s monteren en gaan voor een snelle ronde. Hamilton is dan het snelst en heeft Leclerc en Bottas achter zich. Verstappen weet ondertussen niet de tijden van de Haas-coureurs te verslaan. In de kwalificatie moeten de Red Bulls dus op gaan passen voor de Amerikaanse auto’s.

De sessie eindigt met een crash van de Williams van George Russel die een rode vlag als gevolg heeft. Mercedes is het snelst in deze vrije training en zal vol vertrouwen de kwalificatie ingaan.

3e vrije training van de GP van Spanje 2019

1. Lewis Hamilton
2. Charles Leclerc
3. Valtteri Bottas
4. Sebastian Vettel
5. Romain Grosjean

Programma GP van Spanje 2019

Zaterdag 11 mei 2019
Kwalificatie: 15:00 – 16:00 uur

Zondag 12 mei 2019
Race: 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Daimler AG, Ferrari

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)