Eerste indruk Circuit Paul Ricard

Na een kleine 30 jaar verscheen Circuit Paul Ricard weer op de F1-kalender. Moeten we hier blij mee zijn? Als je naar de race van gisteren kijkt, word je niet wild van het circuit. Het is niet compleet onmogelijk om in te halen. In de middenmoot werd fanatiek van plek gewisseld en Vettel hield een flinke inhaalrace. Geef de GP van Frankrijk nog een kans, je zult zien dat het circuit spannende races kan opleveren.

Hamilton gaat Vettel voorbij op ranglijst

Toen de lichten uitgingen, had Lewis Hamilton een achterstand van één punt op zijn grootste rivaal in het kampioenschap. Maar waar Vettel niet verder kwam dan de vijfde plek en tien punten bemachtigde, won Hamilton de race en scoorde hij de volle 25 punten. De snelle rekenaars zullen al uitgevogeld hebben dat de laatstgenoemde nu een voorsprong heeft van veertien punten. Vettel zal weer aan de bak moeten om dat verschil te overbruggen.

Max Verstappen rekent af met critici

Max haalde meer dan het maximale resultaat uit de race – al was er een druppeltje geluk voor nodig. Dit wilde hij in de media duidelijk maken door in de persconferentie sarcastisch te zeggen dat Vettel maar zijn rijstijl moet aanpassen na de GP van Frankrijk. Hiermee doelt hij op de vele kritiek die eerder dit seizoen zijn kant opkwam, waarin er veelvuldig werd gezegd dat Max een andere rijstijl moest hanteren.

Stand F1-kampioenschap na de GP van Frankrijk

1.  L. Hamilton 145
2.  S. Vettel 131
3.  D. Ricciardo 96
4.  V. Bottas 92
5.  K. Räikkönen 83
6.  M. Verstappen 68
7.  N. Hulkenberg 34
8.  F. Alonso 32
9.  C. Sainz Jr. 28
10.  K. Magnussen 27
11.  P. Gasly 18
12.  S. Pérez 17
13.  E. Ocon 11
14.  C. Leclerc 11
15.  S. Vandoorne 8
16.  L. Stroll 4
17.  M. Ericsson 2
18.  B. Hartley 1
19.  R. Grosjean 0
20.  S. Sirotkin 0
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie