Na berichten dat Ferrari-baas John Elkann gesprekken heeft gevoerd met Lewis Hamilton, krijgen we flashbacks naar 2012. In dat jaar stapte Hamilton verrassend over van topspeler McLaren naar middenveldteam Mercedes. Eddie Jordan was er al voor de contractonderhandelingen begonnen van overtuigd dat Lewis de overstap zou maken. McLaren zei dat er niets van klopte, maar een paar weken later bleek het toch echt zo te zijn. Genoeg reden om de griezelige gave van Jordan nogmaals te gebruiken. TopGear gaat in gesprek met de F1-coryfee.

Waarom Hamilton en Wolff naar Ferrari gaan, volgens Jordan

‘Het [seizoen van 2021, red.] zou het ideale punt zijn voor Hamilton om naar Ferrari te gaan’, zegt Jordan. ‘Het einde van zijn carrière nadert, maar hij wil nog steeds zeven of meer titels winnen. De reden waarom ik denk dat Hamilton naar Ferrari gaat, is dat het contract van Toto Wolff afloopt aan het einde van volgende jaar. Hij weet dat de toekomst van Mercedes in de Formule 1 op lange termijn onzeker is. Lewis heeft inderdaad het contract van Wolff meer dan eens genoemd, wat ongebruikelijk is voor een F1-coureur.’

Hamilton zou volgens Jordan alleen naar Ferrari gaan als iemand hem kan beschermen tegen de mogelijkheid dat Charles Leclerc te dominant zou worden binnen het team. ‘Dus zou Ferrari ook Wolff mee moeten nemen’, aldus Jordan. De talentenbron van Ferrari is groot, ‘maar wat ze niet hebben, is iemand die het team leidt vanaf de pitmuur, in hoe ze bijvoorbeeld de racestrategie moeten structureren. Wolff weet hoe dat moet. Racen zit in zijn bloed en hij zou het geweldig vinden om een naam als Ferrari aan zijn cv toe te voegen’, zegt Jordan tegen TopGear.

Ferrari had toch nog een coureur?

‘Ik ben er absoluut zeker van dat Hamilton in 2021 naar Ferrari gaat’, vervolgt Jordan. ‘Wolff gaat met hem mee, omdat Hamilton zich niet laat blootstellen en daarom iemand nodig heeft die de zaken gelijk trekt. Heeft Ferrari twee nummertjes één nodig? Nee, maar ze laten Leclerc ook niet gaan.’ Het interessante hieraan is dat Jordan Leclerc noemt en niet Vettel. Het contract van de Duitser loopt, net als dat van Hamilton, af aan het einde van 2020.

Jordan denkt dat het F1-avontuur van Vettel bijna voorbij is, mede dankzij Verstappen. ‘Vettel gaat met pensioen aan het einde van 2020. Hij kan niet teruggaan naar Red Bull, want daar wordt hij overschaduwd door Verstappen. Maar mocht Mercedes in de Formule 1 blijven, dan kan Vettel daar wellicht heen. Als een soort troostprijs, omdat ze Hamilton dan kwijt zijn’, zegt Jordan.

Het idee dat we Hamilton in het Ferrari-rood door de paddock zien flaneren en racen in met hetzelfde materiaal als Charles Leclerc, is best interessant, nietwaar? Jordan denkt dat Leclerc (net als Hamilton) de strijd wel aan wil gaan. ‘Het zou een enorme veer in de kont zijn voor Leclerc mocht hij Hamilton verslaan in dezelfde auto. Hij heeft het potentieel om een heel grote te worden’, zegt Jordan.

Het zou een mooi einde zijn van Lewis’ prachtige Formule 1-carrière. Hij pakt dan nog een titel bij Mercedes in 2020, waarmee hij gelijk komt te staan met het record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher, om vervolgens naar Ferrari te gaan. Als hij daar ook een kampioenschap weet te winnen, kan hij met pensioen gaan als de meest succesvolle F1-coureur aller tijden. Het sprookje van Hamilton kan zomaar eens werkelijkheid worden.

Reacties

  • YW heeft op 19 december 2019 geschreven:

    Ik hoop het! Niemand dacht dat er een coureur in de buurt van de records van Schumacher zou komen (zeker gezien de manier hoe hij ze. Wat een tijdperk om mee te maken als Hamilton het voor elkaar bokst het record te verbreken, bij Ferrari….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)