Wederom waren de Ferrari’s de snelste auto’s in de vrije trainingen. Gasly doet deze kwalificatie in ieder geval niet mee om pole position. Door een gemist weegmoment moet hij morgen als straf vanuit de pitstraat starten.

Q1 en Q2

De ronden gaan naarmate Q1 vordert sneller en sneller. Voor Kubica gaat het alleen iets te snel. Bij de kasteelsectie rijdt hij vol in de muur. Verder zijn er geen verrassingen in de eerste sessie van de kwalificatie. Voordat Q2 kan beginnen, moet de baan eerst opgeruimd worden.

In Q2 maakt Charles Leclerc op dezelfde plek als Kubica een fout. Hij plant zijn auto dan ook op exact dezelfde plek in de muur als de Pool. Zijn kwalificatie is voorbij en er is weer een coureur minder die meedoet om pole position. Er verschijnt vervolgens een rode vlag en er is weer vertraging in bakoe.

Q3

Als de coureurs de eerste keer rond gaan in Bakoe in Q3, gaat Hamilton het snelst. Vettel zit vier-tienden achter de Brit en Bottas heeft de derde tijd. Verstappen heeft dan zeven-tienden achterstand op Hamilton. Hij plakt er echter nog snel een rondje aan vast en rijdt dan de tweede tijd.

Aan het einde van Q3 gaan de andere coureurs nog een keer de baan op. Vettel en Bottas weten hun tijden te verbeteren. Het lukt Vettel niet om sneller te gaan, maar dat lukt Bottas wel. De Fin pakt pole position en heeft morgen zijn teamgenoot naast zich staan op de voorste startrij. Verstappen start morgen P4 en zal Vettel naast zich hebben.

Kwalificatie van de GP van Azerbeidzjan 2019

1. Bottas
2. Hamilton
3. Vettel
4. Verstappen
5. Perez
6. Kvyat
7. Norris
8. Giovinazzi
9. Raikkonen
10. Leclerc

Vervolg van de GP van Azerbeidzjan 2019

Zondag 28 april 2019
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)