Q1 en Q2

Eerder vandaag was Vettel nog de traagste coureur in de laatste training. In de eerste sessie van de kwalificatie heeft Ferrari een beetje tempo gevonden, maar niet veel. Vettel eindigt de sessie als dertiende en Leclerc als vijftiende. Het team wordt daardoor net niet helemaal voor schut gezet door uitgeschakeld te worden in Q1.

Verstappen, Hamilton en Bottas rijden allemaal hun snelste ronde in Q2 op de medium banden. Daardoor mogen ze morgen ook de race op deze banden beginnen en zullen ze langer door kunnen rijden voordat ze hun eerste pitstop hoeven te maken.

Q3

De tien overgebleven coureurs strijden in Q3 om pole position. Als de coureurs hun eerste snelle ronde hebben gereden, staat Hamilton bovenaan met zes tienden voorsprong op zijn teamgenoot. Ricciardo staat dan op P3, met zijn oud-teamgenoot Verstappen achter hem.

In de tweede runs weten twee coureurs hun tijd te verbeteren. Hamilton vergroot nog eens het gat met de concurrentie en pakt heel ruim pole position. Verstappen gaat sneller dan Ricciardo en pakt P3. Morgen start de top drie dus allemaal op mediums. Of het moet gaan regenen en dan krijgen we helemaal een spannende race.

Kwalificatie van de GP van België 2020

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Daniel Ricciardo
05. Alexander Albon

Data en tijden van de GP van België 2020

Zondag 30 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)