Max Verstappen heeft zojuist pole position veroverd tijdens de GP van Brazilië 2019. Hij wist sneller te gaan dan de Ferrari van Sebastian Vettel die morgen naast hem staat op de voorste startrij. Daarachter vertrekken morgen de twee Mercedessen, door de gridstraf van Leclerc.

Q1 en Q2

Charles Leclerc weet dat hij morgen niet van pole position zal starten door een gridstraf van 10 plaatsen. Hij gaat toch nog voor de snelste tijd om de schade te beperken. Voor Sainz is de kwalificatie al snel voorbij. Zijn Renault-motor geeft de geest en hij zal morgen achteraan het veld starten.

In de twee eerste sessies rijdt Verstappen al de snelste tijd. Hij rijdt – net als bijna alle andere coureurs – zijn snelste tijd op de zachte banden in Q2, waardoor hij morgen de race op die banden start. Alleen Leclerc rijdt zijn snelste ronde op medium banden.

Q3

Als de coureurs in de laatste twaalf minuten naar buiten gaan om pole position te veroveren, is Max Verstappen nipt sneller dan de Ferrari van Vettel en pakt hij P1. Achter Vettel staan Leclerc en de twee Mercedessen. Verstappen reed echter geen foutloze ronde.

Verstappen weet wel een foutloze tweede ronde te rijden en verovert pole position. De andere coureurs in de top zes weten hun tijd niet te verbeteren. Max pakt pole position en heeft Vettel naast zich op de eerste startrij

Kwalificatie van de GP van Brazilië 2019

01. Max Verstappen
02. Sebastian Vettel
03. Charles Leclerc
04. Lewis Hamilton
05. Valtteri Bottas

Data en tijden van de GP van Brazilië 2019

Zondag 17 november 2019
Race: 18:10 – 20:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie