Voorafgaand aan de kwalificatie weet Max Verstappen al dat hij morgen achteraan moet starten door een gridstraf. Zijn resultaat in de kwalificatie zal dus weinig uitmaken voor zijn startpositie morgen.

Q1 en Q2

Terwijl iedereen zijn tijden op de soft banden neerzet, gaat Ferrari in de eerste sessie rond op de medium banden. Uiteindelijk lukt het ze makkelijk om door te gaan op deze banden. Met nog vier minuten op de klok komt er een rode vlag omdat Perez zijn Racing Point (nee, niet Force India) langs de kant van de baan parkeert met motorproblemen.

Aan het einde van Q1 wil Verstappen nog een tijd neerzetten, maar halverwege de snelle ronde krijgt hij problemen met de nieuwe Honda-motor. Hij moet zijn ronde afbreken en kan zijn teamgenoot niet meer helpen met een slipstream in de rest van de kwalificatie.

De tweede sessie verloopt probleemloos voor de coureurs. De overgebleven coureurs van Ferrari, Mercedes en Red Bull komen moeiteloos door naar de laatste sessie.

Q3

In Q3 hebben de coureurs twee kansen om de snelste tijd neer te zetten en pole position te veroveren. Als de eerste coureurs tijdens hun snelle ronde over de lijn komen, verschijnt de rode vlag. Kimi Räikkönen crasht in Parabolica, waardoor er maar zeven tijden genoteerd worden. De eerste pogingen van Albon en Stroll worden niet meegerekend.

Bij de tweede pogingen probeert iedereen elkaar voor te laten tijdens de out-lap om een slipstream mee te pakken. Iedereen rijdt daarom te traag en alleen Sainz is op tijd bij de lijn om nog een tweede snelle ronde neer te zetten. Leclerc is het snelst en heeft de twee Mercedessen morgen achter zich.

Kwalificatie van de GP van Italië 2019

01. Charles Leclerc
02. Lewis Hamilton
03. Valtteri Bottas
04. Sebastian Vettel
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Italië 2019

Zondag 8 september 2019
Race: 15:10 – 17:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)