Valtteri Bottas heeft zojuist pole position veroverd in de kwalificatie van de GP van Mexico 2021. Lewis Hamilton start morgen van de tweede plek. De Red Bulls zagen er in de trainingen nog erg sterk uit, maar zij kwamen niet verder dan P3 en P4.

Q1 en Q2

Stroll opent de kwalificatie met een crash. Hij spint als hij de laatste bocht uitkomt en raakt de muur met zowel de voorkant als de achterkant van de auto. Een rode vlag verschijnt om de rommel op te ruimen. Als de sessie na een half uur weer verder gaat, heeft iedereen nog genoeg tijd om een aantal snelle rondes te rijden.

Morgen willen de meeste coureurs de race op de medium banden starten om zo een strategisch voordeel te hebben. Dat mag alleen als ze in Q2 hun snelste ronde op die banden rijden. Veel coureurs lukt het om op de mediums in de top tien te eindigen. Maar er zijn ook een aantal coureurs die morgen op de zachte banden zullen starten. Iedereen van Red Bull en Mercedes start in ieder geval op de mediums.

Q3

In de laatste twaalf minuten van de kwalificatie strijden de coureurs om pole position. Als de eerste snelle rondes erop zitten, zijn de twee Mercedessen het snelst met Bottas op een voorlopige pole position. Er is dan nog wel genoeg tijd voor een herkansing voor de Red Bulls.

Het lukt de coureurs echter niet meer om hun tijden te verbeteren tijdens de de tweede pogingen. Tegen alle verwachtingen in, starten de Mercedessen morgen vanaf de voorste startrij. Bottas pakt pole position in deze kwalificatie van de GP van Mexico. Verstappen komt niet verder dan de derde plek en Pérez start vanaf P4.

Kwalificatie van de GP van Mexico 2021

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Max Verstappen
04. Sergio Pérez
05. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van Mexico 2021

Zondag 7 november 2021
Race: 20:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie