Hamilton pakt pole position na bijna uitgeschakeld te zijn in Q2 en Verstappen pakt P2 af van Valtteri Bottas.

Q1 en Q2

In de eerste sessie van de kwalificatie is het druk op de baan. Bijna alle coureurs moeten twee ronden rijden om in Q2 te komen. Uiteindelijk zijn het de twee Alfa’s, de twee Haas-coureurs en Latifi die het onderspit delven.

Net als in Q1 wordt de eerste snelle tijd van Hamilton verwijderd vanwege track limits. Hij is met een goede snelle tijd bezig als Vettel crasht en een rode vlag veroorzaakt. Daardoor moet Hamilton zijn ronde afbreken en heeft hij nog maar 2 minuten en 15 seconden om een outlap en een snelle ronde te doen. Dat maakt het moeilijker om de snelle ronde goed voor te bereiden en de banden op temperatuur te krijgen.

Als het licht op groen gaat, is er een lange rij aan auto’s die allemaal zo snel mogelijk de baan op willen. Hamilton rijdt achter in dat treintje en passeert met precies nul seconden op de klok de finish om zijn ronde te starten. Hij weet met gloeiendhete banden en in vuile lucht alsnog de vierde tijd te rijden om door te gaan naar Q3. Hij start echter wel op de zachte banden, terwijl Verstappen en Bottas morgen op mediums starten.

Q3

Hamilton is in Q3 niet zijn concentratie verloren door de chaos van enkele minuten geleden. Als de coureurs hun eerste snelle ronde rijden staat de leider in het kampioenschap zeven tienden voor zijn teamgenoot. Verstappen staat dan nét op de derde plek, op 0,004 seconde voor Ricciardo.

Tijdens de tweede snelle tijden heeft Bottas een slechte ronde. Verstappen kan daarvan profiteren en pakt de tweede plek af van Bottas: hij start morgen naast Hamilton. Achter hem zullen Bottas en Pérez van de tweede startrij starten.

Kwalificatie van de GP van Rusland 2020

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Valtteri Bottas
04. Sergio Pérez
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Rusland 2020

Zondag 27 september 2020
Race: 13:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)