Dat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton geen lekker seizoen heeft, is een understatement. Z’n auto presteert niet zoals hij wil en hij stapt elke race uit met veel rugpijn. Nog pijnlijker is dat het zijn nieuwe teamgenoot George Russell een stuk beter afgaat. Oud-F1-coureur Robert Doornbos stipt het aan in zijn column in TopGear Magazine 205 (juli 2022).

‘George Russell rijdt eigenlijk een wereldseizoen. Hij had gehoopt dat hij tegen deze tijd wel een race gewonnen zou hebben, maar zoals we weten is die auto niet top. Maar hij is dit jaar wel gewoon Mister Consistency. Hij blijft gefocust en optimistisch, ondanks dat hij door de porpoising bijna uit de auto stuitert. George pakt gewoon zijn punten en daardoor wordt de irritatie bij Lewis almaar groter’, zegt Doornbos.

Hij gaat verder: ‘Ik vind het ook niet goed dat Toto zich na elke race maar verontschuldigt naar Hamilton toe dat de auto zo slecht is. Zijn teamgenoot finisht 20 seconden voor hem en staat wel gewoon op het podium. Die klaagt ook niet. Het is voor Lewis aan alle kanten een bijzonder slecht jaar, maar ik denk niet dat het team hem helpt door hem zo te verdedigen.’

Lees de volledige column van Robert Doornbos op 23 juni in de nieuwste TopGear Magazine.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie