Het F1-team van Ferrari en coureur Sebastian Vettel hebben gezamenlijk besloten een punt te zetten achter de samenwerking. Vettel rijdt het huidige seizoen uit en levert daarna zijn rode racepak in. Het seizoen van 2020 zou in juli van start gaan, en hopelijk kan de Duitse coureur nog een paar mooie races rijden.

Waarom gaat Sebastian Vettel weg bij Ferrari?

Vettel benadrukt in het statement van Ferrari dat geld niets te maken heeft met zijn vertrek. ‘Wat er de afgelopen maanden is gebeurd, heeft ertoe geleid dat velen van ons reflecteren op onze echte prioriteiten in het leven’, zegt Vettel. ‘Ik ga de tijd nemen om te reflecteren op wat ertoe doet als het gaat om mijn toekomst.’

Sebastian rijdt sinds 2015 bij Ferrari. Hij kreeg zijn contract nadat hij vier keer wereldkampioen werd bij Red Bull Racing. Bij Ferrari greep hij helaas altijd net mis. Vorig jaar behaalde hij met een vijfde plaats zijn slechtste resultaat in het kampioenschap tot nu toe.

Wie volgt Vettel op?

Ferrari heeft nog geen opvolger bekendgemaakt voor Sebastian Vettel. De nieuwe coureur wordt de teamgenoot van Charles Leclerc. Diverse experts zien Daniel Ricciardo, die nu voor Renault rijdt, wel naar Ferrari gaan. Hamilton heeft ooit zelf gezegd ook wel graag naar Ferrari te willen, maar dat lijkt iets te voorbarig. Sainz wordt zo hier en daar ook aangewezen. Maar zoals gezegd: momenteel is er nog niets bekend.

Reacties

  • SebVettelFan5 heeft op 14 mei 2020 geschreven:

    Een beetje voorbarig allemaal. ‘uitrijden’ hij kan nog steeds titelkandidaat zijn dit jaar en zomaar winnen nog ook!
    Wacht maar! Als het hem lukt staat Ferrari voor gek. Alleen waar moet hij naartoe.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)