Bottas heeft de race in Azerbeidzjan naar zijn hand weten te zetten na een dominant optreden van Mercedes. Hamilton zorgt voor een zilveren een-twee en Vettel mag als laatste mee naar het podium. Verstappen eindigt op P4 naar daar ook gestart te zijn. De snelste ronde van de race ging naar Charles Leclerc.

De race

Doordat Valtteri Bottas gisteren het snelste rond het stratencircuit van Bakoe ging, mag hij vanaf pole position starten. Hij heeft zijn teamgenoot naast zich en Vettel en Verstappen achter zich. Kubica, Räikkönen en Gasly moeten vanuit de pitstraat beginnen.

Hamilton probeert bij de start gelijk Bottas aan te vallen, maar kan niet de leiding overnemen. Verstappen is niet helemaal lekker weg en ziet Perez voorbijkomen. Na zes ronden weet Verstappen de vierde plek weer terug te veroveren. Ondertussen is Leclerc ook aan een opmars bezig vanaf de achtste startpositie.

Bij ronde negen zit Leclerc op de staart bij Verstappen. Door de snelheid van de Ferrari in een rechte lijn is het een eitje om de Red Bull te passeren. Verstappen valt daardoor weer terug naar P5.

Na 12 ronden komt Vettel als eerste van de top vijf naar binnen voor nieuwe banden. Een ronde later maakt ook Bottas een pitstop en weer een ronde later doet Hamilton hetzelfde. De posities onderling veranderen niet, maar omdat Leclerc op de medium banden is gestart, gaat hij aan de leiding. Verstappen haalt in ronde vijftien nieuwe medium banden.

In de ronden die volgen komt de top van het veld steeds dichter bij elkaar. Bij ronde 34 halen beide Mercedessen en Vettel de Ferrari van Leclerc in, die daardoor terugvalt naar P4. De Monegask besluit daarom om te wisselen naar de soft banden.

Met nog elf ronden te gaan geeft de motor van Gasly de geest. Hij kan zijn auto in een vluchtweg zetten, maar er komt alsnog een virtual safety car. Verstappen ligt dan nog maar een paar seconden achter Vettel, die op zijn beurt enkele seconden achter de Mercedessen rijdt. Na de VSC kunnen Vettel en Verstappen het tempo echter niet meer bijbenen.

Aan het einde van de race zet Hamilton zijn teamgenoot nog onder druk, maar hij weet niet de leiding weg te kapen. Bottas wint de race en Hamilton eindigt tweede. Vettel mag op de laatste plek op het podium staan en Verstappen eindigt vierde. De snelste ronde gaat naar Leclerc.

Uitslag van de GP van Azerbeidzjan 2019

1. Bottas
2. Hamilton
3. Vettel
4. Verstappen
5. Leclerc
6. Perez
7. Sainz
8. Norris
9. Stroll
10. Raikkonen
11. Albon
12. Giovinazzi
13. Magnussen
14. Hulkenberg
15. Russell
16. Kubica
DNF Gasly
DNF Grosjean
DNF Kvyat
DNF Ricciardo

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)