Gisteren was Hamilton weer eens onaantastbaar in de kwalificatie. Hij start vandaag op pole position en heeft zijn teamgenoot naast zich op de eerste startrij. Daarachter vertrekken Verstappen en Ricciardo van rij twee.

Als de rode lichten uitgaan, zijn de coureurs vooraan allemaal goed weg. Op het rechte stuk van de Kemmel Straight, duikt Verstappen in de slipstream bij Bottas om P2 proberen te pakken. Dit lukt niet en daardoor komt hij gelijk vol onder druk van Ricciardo te staan. Na een gevecht van een aantal bochten moet Ricciardo weer achter bij Verstappen aansluiten.

In de ronden erna rijden de Mercedessen en Verstappen weg bij de rest van het veld en gebeurt er niet bijzonder veel. Tijdens de elfde ronde wordt de rust verbroken door een grote crash van Giovinazzi die met zijn band gelijk Russell meeneemt. Daardoor komt er een safety car de baan op.

Vrijwel iedereen maakt van die safety car gebruik om nieuwe banden te halen. De meeste teams kiezen ervoor om harde banden op de auto’s te zetten. Zo ook bij Hamilton, Bottas en Verstappen.

Als de race weer verder gaat let iedereen goed op, waardoor er geen posities gewonnen of verloren worden in de eerste vervolgronde. Hamilton maakt het dan nog even spannend door te melden dat hij vermogen verliest, maar dat blijkt uiteindelijk vals alarm te zijn. Op de hardere banden zijn Hamilton en Bottas snel, maar Verstappen weet dan wel aan te haken.

Langzaam maar zeker worden de gaten in de top drie steeds groter totdat er geen dreiging meer is voor deze posities. De race wordt rustig uitgereden en de top vier hoeft niet meer te vechten om positie. Hamilton wint de race, Bottas eindigt P2 en Verstappen pakt de laatste podiumplek.

Uitslag van de GP van België 2020

  1.  L. Hamilton
  2.  V. Bottas
  3.  M. Verstappen
  4.  D. Ricciardo
  5.  E. Ocon
  6.  A. Albon
  7.  L. Norris
  8.  P. Gasly
  9.  L. Stroll
  10.  S. Pérez
  11.  D. Kvyat
  12.  K. Räikkönen
  13.  S. Vettel
  14.  C. Leclerc
  15.  R. Grosjean
  16.  N. Latifi
  17.  K. Magnussen
  18.  A. Giovinazzi
  19.  G. Russell
  20.  C. Sainz Jr.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)