Het geheugen van Formule 1-fans is vaak niet al te lang, als we de reacties op het grote boze internet mogen geloven. Dus ondanks dat Verstappen de race ervoor nog won, was de GP van Spanje een snurkfestijn en is dus ook gelijk het hele seizoen saai, aldus de toetsenbordhelden. Daar is natuurlijk ook wel wat voor te zeggen, want in normale omstandigheden is Mercedes gewoon te snel voor Red Bull.

Daarin verwelkomen we  ongewone omstandigheden dit seizoen nog meer met open armen dan normaal. En goed nieuws, het ziet er naar uit dat die er ook komen. Er is namelijk gedurende het hele weekend veel regen voorspeld op Spa-Francorchamps. Met name op zaterdag en zondag is de kans groot dat het circuit in de Ardennen nat wordt. Dat zorgt niet alleen voor meer kijkplezier, maar het kan zomaar in het voordeel van Max werken.

Met een natte race zullen Hamilton en Bottas meer moeite hebben om Verstappen in de Red Bull van zich af te houden. De Nederlander staat er namelijk bekend om behoorlijk te kunnen rijden in de regen. Hamilton is trouwens ook geen verkeerde regenrijder, maar het maakt de kansen iets gelijker. Het zal alsnog een lastige opgave worden om de race te winnen, maar de regen levert in ieder geval vaak onverwachte resultaten op. En dan is de kans groot dat we een spannende Grand Prix gaan zien.

De weersvoorspelling

STAVELOT WEATHER

TopGears voorspelling voor de GP van België 2020

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van België 2020

Vrijdag 28 augustus 2020
1e vrije training: 11:00 uur – 12:30 uur
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 29 augustus 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 30 augustus 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)