Nieuw circuit, nieuwe kansen

In de jaren ’80 werd er voor het laatst op Paul Ricard geracet. Het is dus moeilijk om te zeggen welk team het sterkst zal zijn op dit circuit. Er zijn echter wel veel rechte stukken op dit circuit die veel van de motoren zullen vragen. Ferrari lijkt dus goede kaarten te hebben, aangezien hun krachtbron dit jaar het krachtigst lijkt te zijn. Toch kunnen we nog wel eens verrassingen op dit nieuwe circuit gaan zien.

Verstappen in een goede flow

Na een dramatische start van het seizoen, verliep het raceweekend in Canada eindelijk vlekkeloos voor Max Verstappen. Het is belangrijk dat hij nu niet overmoedig gaat worden, maar geconcentreerd deze flow vasthoudt voor de komende raceweekenden. De Red Bull zal misschien niet om de winst kunnen strijden in deze GP van Frankrijk, maar hij zal zoveel mogelijk uit zichzelf en de auto moeten halen.

Druk programma in aantocht

Het is juist nu belangrijk om in een goede flow te komen. In de komende zes weekenden vinden er namelijk vijf races plaats. Een druk programma waarin je niet in een neerwaartse mentale spiraal terecht wil komen. Als Verstappen gewoon zijn auto heel houdt en een nette race rijdt, hoeft hij niet eens te winnen om een goed vooruitzicht te behouden.

TopGears voorspelling voor de GP van Frankrijk

1. Sebastian Vettel
2. Valtteri Bottas
3. Lewis Hamilton

De GP van Frankrijk in feiten en cijfers

Lengte: 5,8 kilometer
Aantal bochten: 15
Aantal ronden: 53
Meeste overwinningen: Michael Schumacher (8)
Bandenkeuze: Soft – Supersoft – Ultrasoft

Data en tijden van de GP van Frankrijk

Vrijdag 22 juni 2018
1e vrije training: 12:00 – 13:30 uur
2e vrije training: 16:00 – 17:30 uur

Zaterdag 23 juni 2018
3e vrije training: 13:00 – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 – 17:00 uur

Zondag 24 juni 2018
Race: 16:10 – 18:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie