Wie gisteren vol goede moed naar de GP van Singapore keek, kwam van een koude kermis thuis. Al vóór de eerste bocht zag Verstappen de rode bolides van Vettel en Räikkönen van weerszijden komen, wat leidde tot een grote crash. Voor de drie coureurs, plus superpechvogel Alonso, was de race voorbij.

De grootste slachtoffers van deze crash

Toch is het niet Verstappen of Alonso die het ergst uit deze race kwam. Vettel en Ferrari streden nog volop voor respectievelijk het rijders- en constructeurskampioenschap. De Duitser verloor tijdens de race in Monza al de leiding in het wereldkampioenschap aan Hamilton, maar het zag ernaar uit dat hij die in deze race weer stevig terug had kunnen pakken.

De achterstand van de Ferrari-coureur bedroeg slechts drie punten. Dus het had niet eens bijster veel uitgemaakt als Verstappen de race had gewonnen en Vettel tweede was geworden. Dan had hij nog bovenaan gestaan in het kampioenschap. De onnozele kamikaze-actie van de Duitser was volstrekt onnodig en veel te risicovol om uit te voeren. Als Vettel niet ‘Banzai!’ had geroepen maar gewoon rechtdoor was gereden, zou hij ook nog wel aan kop de tweede bocht zijn uitgekomen.

Vettel deelde cadeautjes uit

Als hij dan nog netjes, net als Daniil Kvyat, alleen zichzelf uit de race had gehaald, was het gewoon ‘eigen schuld dikke bult’ geweest. In plaats daarvan vielen hierdoor nog drie andere coureurs uit, waaronder zijn teamgenoot. Ferrari liep al flink wat punten achter op Mercedes.  Deze race was hét moment voor de Italianen om een flinke tik uitdelen aan de Duitsers, maar in plaats daarvan is Ferrari letterlijk en figuurlijk in één klap kansloos. De kans dat Mercedes deze voorsprong van ruim honderd punten nog weggeeft, is namelijk nihil.

Maar twee partijen hebben geprofiteerd van deze crash: Hamilton en Mercedes. De winst werd door deze start op een presenteerblaadje aan de Brit gegeven. Mercedes had niet eens gerekend op een overwinning in deze race. Voor dit weekend meldde zij nog dat het doel van dit weekend was om de schade te beperken, omdat hun auto niet geschikt is voor dit circuit. Wat ze echter kregen was een cadeautje met een kaartje erbij: ‘mit freundlichen Grüßen, Vettel’.

Crash Vettel

Reacties

  • cocky nuijten heeft op 18 september 2017 geschreven:

    Gestraft moeten ze worden ,beiden drivers van Ferrari!
    !Als het Max was geweest had hij WEL STRAF GEKREGEN.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1