Die Smart ForTwo… Zeker, reuzehandig in de stad en het rijdt echt best leuk, maar toch: het blijft moeilijk hem werkelijk serieus te nemen. Zelfs als de nooit te onderschatten firma Brabus zich er tegenaan heeft bemoeid (want dat doen ze al sinds het prille begin). Dan wordt ie iets sneller, luxueuzer en vooral lawaaiiger, maar echt schroeien gaat het nooit. Tot nu. Want dit hier is de Brabus Ultimate E Concept, een vol-elektrische ForTwo met… 204 pk!

Doe normaal!

Voor de goede orde: da’s dus meteen maar het dubbele van een ‘gewone’ Smart Brabus, hè. Over de trekkracht hoeft al helemaal niemand zich zorgen te maken: 350 Nm. Dat betekent twee dingen. Eén: de Dodge Demon kan waarschijnlijk binnenkort fluiten naar zijn claim dat ie de enige productie-auto is die een wheelie kan doen. Twee: het kon nog wel eens een hele klus worden vol te accelereren en niet achterover te kieperen. Beetje zoals dat legendarische item van ene meneer Clarkson met z’n Reliant Robin, die na zo’n beetje élke bocht op zijn zijkant lag, maar dan anders. Dat bij elk stoplicht iemand je weer even van je achterruit moet tillen.

Hoe hard gaat die Brabus Ultimate E dan?

Prestaties? De top bedraagt 180 km/u en in 4,5 seconden zit je op 100 km/u (als je op vier wielen weet te blijven). In zo’n vlo moet dat voelen alsof je net je vingers in het stopcontact hebt weten te wurmen. Uiteraard is Brabus niets te beroerd het ding compleet vol te knallen met leer in kleuren waarvan een kleurenblinde nog schele koppijn zou krijgen. Maar goed: dit is een concept, alles om op te vallen dus. Overigens laat Brabus weten dat het niet per se bij een concept hoeft te blijven. Ze zijn op dit moment met de Brabus Ultimate E Concept aan het testen, en bij voldoende belangstelling willen ze hem nog gaan produceren ook. In een kleine serie, wat misschien maar goed is ook. Stel je voor dat de hele stad vergeven zou zijn van dit soort tasers op wielen – dat zou wat worden…

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)