Wat hebben de McLaren 720S, Ford GT, Ferrari 488 Pista, Audi R8 V10 Plus en Lamborghini Aventador met elkaar gemeen? Ze hebben stuk voor stuk minder vermogen dan de Brabus 800. Pas in het hypercar-territorium kom je krachtigere tegenstanders tegen.

Dat wil overigens niet zeggen dat de Brabus 800 sneller is; maar in een wedstrijdje banden verpulveren, zetten wij ons geld op de verbouwde E-klasse met 1.000 Nm koppel en 800 pk. In 3,0 seconden rond sprint de Brabus 800 naar de 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 300 km/u.

Het werk van Brabus wordt in de loop der jaren wel steeds gemakkelijker. Vroeger moesten ze enorm veel ingrepen doen om de astronomische vermogens te bereiken. Nu hoeven ze ‘slechts’ 188 pk erbij te prikken. In de basis is de Brabus 800 namelijk een Mercedes-AMG E 63 S met 612 pk.

Zo houdt Brabus tijd over om allerlei koolstofvezel accessoires te ontwikkelen. Gelukkig zijn ze niet overboord gegaan met enorme luchthappers en gekke spoilers. Als je op een afstandje parkeert, zou je er nog best mee aan kunnen komen bij je schoonfamilie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)