Fijn nieuws voor mensen die een Mansory Carbonado in hun garage hebben staan: er zijn positieve geluiden vanuit de wetenschapwereld dat er binnenkort een geneesmiddel tegen wansmaak komt. Oh, en je auto is zojuist zeldzamer geworden. In een tunnel in Praag fikte een Mansory Carbonado compleet af, wat betekent dat er nog maar vijf exemplaren bestaan. Per stuk kostten de uit koolstofvezel opgetrokken supercars 1,2 miljoen euro, exclusief belastingen.

De Mansory Carbonado, wat klinkt als iets dat de bedenker van Sharknado rijdt of hoe een Rotterdammer zijn Italiaanse maaltijd bestelt, is een verbouwde Lamborghini Aventador. De naam dankt de auto aan de overdaad aan koolstofvezel: bijna elk exterieurdeeltje bestaat uit het spul. Verder pepte Mansory de V12 op met twee turbo’s om 1.250 pk te produceren en, vreemd genoeg, slechts 690 Nm aan koppel. De 6,5-liter twaalfcilinder zorgt voor een 0-100-tijd van 2,6 seconden en een top van 380 km/u.

De oorzaak van de brand was volgens de brandweer een technisch defect. Misschien dat de bestuurder iets te fanatiek aan het tunnelen was. De Mansory vatte vlam in de Bubenečský-tunnel, onderdeel van de ringweg van Praag. Er moesten twee brigades uitrukken, zo meldt de Praagse brandweer op Twitter. Ook schatten ze in dat de schade meer is dan 200.000 euro, wat technisch gezien volledig correct is.

Foto: Hasiči Praha en Mansory

Reacties

 • DH heeft op 27 november 2021 geschreven:

  Volgens mij had de een zure appel tijdens het schrijven van dit :’)
  man man man..

  en Paul jansen, jouw opmerking was OOK hilarisch 😛

  Reageer
 • Paul Jansen heeft op 23 januari 2020 geschreven:

  Die karbonade lust ik niet meer, te lang gebakken

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)