Een paar dagen geleden plaatsten we een gekke foto van een ambulance die midden in een achtertuin in Halfweg stond (klik maar). Nadat we het bericht publiceerden, bleek dat de foto al een aantal jaar oud was. Dat maakt de foto niet minder leuk, en heeft als voordeel dat we nu meteen het afgeronde project kunnen delen. De ambulance is inmiddels succesvol omgebouwd tot camper en is al meerdere keren ingezet voor vakanties.

Het verhaal achter de ambu in de achtertuin

‘Om hem om te bouwen tot camper moesten we hem tijdelijk schorsen en van de openbare weg halen. En daarvoor hadden we dus onze achtertuin even nodig’, vertellen de eigenaren Ernst en Rensje over de foto. Dat was het moment dat de overbuurman de vreemde foto vanuit zijn slaapkamerraam nam. Het oorspronkelijke plan was om alle stickers te verwijderen, waardoor er een knalgele camper zou overblijven, maar dat liep even anders. ‘Mijn nagels waren versleten van het verwijderen van de stickers, waarop ik een deel van de letters heb laten zitten en er “Balance” van heb gemaakt’, zegt Rensje.

We schreven al dat we vermoedden dat de Transporter in zijn loopbaan voornamelijk werd ingezet voor ritten naar het buitenland, en dat bevestigen de eigenaren. ‘Het ambulancenummer was vroeger 13-635. We hebben een keer de voormalige chauffeur gesproken en die vertelde dat de ambulance werd ingezet voor repatriëring.’ Fijn voor de vakantiegangers, want dat betekent dat de Volkswagen Transporter vooral lange ritten op de snelweg maakte, wat weer gunstig is voor de levensduur van de motor en alle onderdelen. Een ambulance die zijn hele leven met bloedspoed door een centrum is gejaagd, gaat minder lang mee.

In 2019 zijn de eigenaren van de camper verhuisd naar het noorden van Limburg, waar de omgebouwde ambulance droog in een loods staat. Ze zijn er niet veel meer mee op pad, omdat ze nu zelf een camping hebben om te runnen. Ze overwegen om de ambulance te verkopen, maar zijn daar nog niet helemaal over uit. ‘Het zou ons aan het hart gaan.’

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie