De testdagen zijn dan voorbij, maar het testwerk is nog niet afgerond. Tijdens de 1e vrije training in Bahrein van 2023 rijden verschillende teams rond met data-wasrekken en Flow-Vis op de auto’s om zoveel mogelijk informatie te vergaren over de nieuwe F1-auto. Het aantal testdagen is gehalveerd ten opzichte van vorig jaar, dus wellicht dat de teams nog wat testmeters willen maken.

Ook blijkt dat de teams nog op zoek zijn naar de juiste onderdelen. Bij Ferrari worden bijvoorbeeld twee versies van de achtervleugel getest. Charles Leclerc rijdt rond met een vleugel met een arm die de auto verbindt met de vleugel. Sainz’ auto heeft twee verbindingsarmen. De kans is groot dat Ferrari voor de tweede versie gaat, want bij de auto van Leclerc schudt de vleugel hevig van links naar rechts.

Sainz schiet van de baan

Met nog twintig minuten te gaan heeft Carlos Sainz een momentje. In de moeilijkste bochtencombinatie van het circuit, bocht 9 en 10, raakt de vloer van zijn Ferrari een hobbeltje in het asfalt. Alle grip verdwijnt en Sainz raakt in een spin. Gelukkig voor hem is er een flinke lap asfalt om een pirouette uit te voeren en door te rijden.

Straks komen we erachter hoe snel Aston Martin echt is

Het gesprek van de dag is Aston Martin. Tijdens de testdagen maakt dat team veel indruk op de concurrentie. Uit de 1e vrije training in Bahrein kunnen we weinig informatie halen als het gaat om snelheid van de AMR 23. Tijdens de tweede training is het donker, net als tijdens de kwalificatie van de race. Dan zullen de teams, en dus ook Aston Martin, testen wat de snelheid voor de race en de kwalificatie is.

1e vrije training van Bahrein in 2023

  1. Sergio Pérez
  2. Fernando Alonso
  3. Max Verstappen
  4. Lando Norris
  5. Charles Leclerc

Hoe laat begint F1 in Bahrein?

Vrijdag
2e vrije training: 16:00 uur – 17:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)