Dit weekend stonden Mick Schumacher en Callum Ilott te trappelen om hun officiële F1-debuut te maken. Ze reden al eerder in F1-auto’s, maar niet als onderdeel van een GP-weekend. Het oktoberweer in de Eifel gooit echter roet in het eten van de jonge coureurs. Het is koud en het regent op de Nürburgring. In principe zouden de auto’s in die condities wel de baan kunnen betreden, maar er hangt een dik pak mist rond de Nürburgring.

Door het weer kan de medische helikopter niet vliegen. Om een sessie in de Formule 1 van start te laten gaan, moet de helikopter binnen een bepaalde tijd iemand naar een ziekenhuis in de buurt kunnen brengen. En dat kan nu dus niet. De klok gaat wel gewoon om de gebruikelijke tijd van 11 uur lopen voor deze sessie. De raceleiding houdt de uitgang van de pitstraat dan gesloten.

Er zijn meerdere updates gedurende de sessie over het weer, maar deze zijn constant definitief. Uiteindelijk krijgen we te horen dat de auto’s helemaal niet meer de baan op mogen en het debuut van Schumacher en Illot afgeblazen moet worden. Vanmiddag staat er weer een sessie gepland. Hopelijk is de mist dan opgeklaard en kunnen de coureurs wel van start.

Data en tijden van de GP van de Eifel 2020

Vrijdag 9 oktober 2020
2e vrije training: 15:00 uur – 16:30 uur

Zaterdag 10 oktober 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 11 oktober 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)