Vanochtend kon de eerste sessie van dit raceweekend niet doorgaan doordat er dikke mist boven de Nürburgring hing. De medische helikopter kan dan niet opstijgen om naar een ziekenhuis in de buurt te vliegen, mocht dit nodig zijn. Geen helikopter betekent geen training. De auto’s bleven in de 1e vrije training daarom veilig in de pitboxen staan en de coureurs moesten zich op andere manieren gaan vermaken.

In de 2e vrije training hangt er nog steeds evenveel mist rond het circuit. De situatie blijft dan ook de hele sessie ongewijzigd. Op deze vrijdag wordt er dus helemaal niet gereden op de Nürburgring. Dat betekent de teams nog steeds geen data kunnen verzamelen over dit relatief nieuwe circuit. Als er dit weekend nog gereden gaat worden, zullen de teams en coureurs totaal onvoorbereid zijn en dat levert hopelijk een spannende en onvoorspelbare race op.

De weersverwachting voor morgen is in ieder geval beter dan vandaag, maar voor zondag ziet het er ook niet zonnig uit. We gaan het meemaken.

Data en tijden van de GP van de Eifel 2020

Zaterdag 10 oktober 2020
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 11 oktober 2020
Race: 14:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)