De 2e vrije training van de GP van Italië 2021 komt mondjesmaat op gang. De twee Haas-auto’s zetten als eerste hun tijden neer. Mick Schumacher verremt zich en blijft achter bij Mazepin, die een tijdlang het veld aanvoert terwijl de rest opwarmt. Na een minuut of tien komt Sergio Pérez eroverheen op oudere mediumbanden. De twee Ferrari’s rijden langzamer en Ricciardo schiet rechtdoor over het gras.

Max Verstappen en de Mercedessen gaan de baan op als er net geen kwartier is verstreken. Hamiltons eerste poging blijft achter bij die van Verstappen, Pérez en Gasly. Zowel Max als Lewis rijdt op softbanden; Bottas heeft oudere harde banden en stuitert over de tweede chicane na een remfoutje. Na een half uur staat Mazepin nog steeds in de top tien, vóór onder meer de McLarens, Astons en Ferrari’s. De hekkensluiter is voorlopig Esteban Ocon, die met een volle tank rijdt.

Sainz crasht

Dan wordt de rode vlag gezwaaid: Carlos Sainz overstuurt en crasht hard. Zijn auto spint een paar keer en eindigt midden op de baan. ‘Dat was een enorme crash’, zegt hij over de radio. ‘Dat deed een beetje pijn, maar ik ben oké.’ Ferrari zal er een kluif aan hebben om de auto op tijd klaar te stomen voor de sprintrace vanmiddag.

Met nog 21 minuten op de klok gaat de 2e vrije training van de GP van Italië 2021 verder. Hamilton rijdt een halve seconde sneller dan Verstappen en ook Bottas (nu op soft) duikt onder de tijd van de Nederlander. Dan duikt Lewis de pits in voor een set verse harde banden, waarmee hij de tijd die hij op softs neerzette tot op net geen drie tienden nadert.

Met zes minuten te gaan roept Leclerc over de radio dat hij moet stoppen. ‘Ik kan het nu niet uitleggen’, zegt hij. Het is voor de Scuderia te hopen dat ze morgen bij hun thuisrace iets succesvoller zullen zijn dan tot nu toe. Op de valreep schiet Lewis nog even rechtdoor wanneer hij te hard pusht. En Mazepin? Die is uiteindelijk alsnog zestiende.

2e vrije training van de GP van Italië 2021

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Sergio Pérez
05. Esteban Ocon

Data en tijden van de GP van Italië 2021

Zaterdag 11 september 2021
Sprint: 16:30 uur – 17:00 uur

Zondag 12 september 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie