Ook tijdens de 2e vrije training van de GP van Italië zijn de teams opzoek naar data. De Italiaanse zon doet in ieder geval goed zijn werk waardoor het asfalt warmer is en de rondetijden krimpen. Toch blijft men ook fouten maken in de zoektocht naar de perfecte ronde.

Met name in de eerste chicane, de Variante Rettifilo, verslikken de coureurs zich weleens. Op de helft van de sessie besluiten de meeste teams de zachte banden te monteren. Zo kijken ze of de band mee kan in de race en hoe de kwalificatiesnelheid is. Dit is dan ik ook de beste indicatie van hoe de auto’s presteren tijdens de race. Verstappen doet dit overigens minimaal en richt zich op de race.

Mick Schumacher zal het zonder deze kwalificatie-oefening moeten doen. Na een spin in de tweede chicane geeft de Ferrari-motor de geest. Schumacher probeert zijn auto nog aan de praat te krijgen, maar krijgt daarna het bericht om zijn auto te parkeren in het gras. Zijn Haas zorgt voor een kortstondige rode vlag.

Een close kwalificatie

Wanneer de sessie vervolgens verder gaat, pakken de teams weer de kwalificatie-runs op. Als we van deze sessie uit mogen gaan, zitten de coureurs morgenmiddag dicht bij elkaar. Er zijn een aantal groepen te definiëren. Verstappen zal het wederom opnemen tegen beide Ferrari’s. Daarna is er een gat naar de Mercedi, Pérez en Norris. De verrassing van dit weekend zou zomaar eens Alexander Albon kunnen zijn die prima tijden laat noteren.

2e vrije training van de GP van Italië 2022

  1. Carlos Sainz
  2. Max Verstappen
  3. Charles Leclerc
  4. Lando Norris
  5. George Russell

Hoe laat begint F1 op Monza?

Zaterdag
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)