Het tweede raceweekend in het Midden-Oosten is van start. Tijdens de 1e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië klokte Max Verstappen de snelste rondetijd en wist Nyck de Vries het meeste aantal rondes te rijden. Al met al een goed begin voor de Nederlandse coureurs. Eens zien of ze dat tijdens de tweede vrije training weten vast te houden.

Vanaf het moment dat de lampen op groen gaan, is er actie op de baan. De teams willen zoveel mogelijk informatie winnen over het gedrag van de auto nu de zon onder is. Daardoor krijgen we in deze training voor het eerst representatieve tijden te zien. De coureurs pushen nu al wat meer, zo ook Yuki Tsunoda. Die gaat net wat te ver een tikt een muurtje aan. Hij heeft geen schade en kan gewoon verder.

Verstappen oppermachtig op de mediums

In het begin van de sessie rijdt iedereen op de mediums of de harde band. Daarmee wordt duidelijk dat men eerst kijkt naar de prestaties van de banden voor de race. Op deze banden rijdt Max Verstappen de snelste tijd. Op 0,4 seconde achterstand volgt teamgenoot Pérez. Fernando Alonso is in zijn snelste ronde 0,6 seconde langzamer dan Verstappen. De Vries rijdt op de harde band 1,5 seconde achter Verstappen.

Oefenen voor de kwalificatie

Sergio Pérez is de eerste coureur die een rondetijd klokt op de zachte band. In deze ronde is Pérez 0,05 seconde sneller dan zijn teamgenoot. Ook Alonso komt niet aan Verstappens tijd op de banden met de gele wangen. Wanneer ook Verstappen een simulatieronde voor de kwalificatie doet, is hij 0,3 seconde sneller dan zijn tijd op de mediums.

De concurrent van Red Bull dit weekend

Verstappen en zijn team lijkt dit weekend niets te hoeven vrezen van Ferrari. In de snelle rondes zijn Leclerc en Sainz respectievelijk 0,7 seconde en 0,9 seconde langzamer dan Verstappen. Mercedes doet wat beter mee, maar niet zo goed als ze zouden willen. Russell laat 0,4 seconde liggen ten opzichte van Verstappen. Hamilton op zijn beurt ligt een halve seconde achter zijn teamgenoot.

Aston Martin daarentegen ziet er goed uit in Djedda. Alonso is sneller dan Pérez en Stroll volgt kort daarachter. Daarnaast rijdt Alonso zelfs de snelste tweede sector van iedereen. In de andere twee sectoren is Red Bull wel de baas. Nyck de Vries klokt als beste tijd een 1:30,9, waarmee hij een seconde trager is dan Verstappen op de mediums.

2e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië in 2023

  1. Max Verstappen
  2. Fernando Alonso
  3. Sergio Pérez
  4. Esteban Ocon
  5. George Russell

Hoe laat begint F1 in Saoedi-Arabië?

Zaterdag 18 maart
3e vrije training: 14:30 uur – 15:30 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 19 maart
Race: 18:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)