De zaterdag van het raceweekend in Rusland begint met goed nieuws voor McLaren. Zij maakten bekend dat er eind volgend jaar een eind komt aan de samenwerking tussen McLaren en Renault. Vanaf 2021 zal de combinatie McLaren-Mercedes terugkeren in Formule 1.

Gisteren was Verstappen snel in de Red Bull op het Sochi Autodrom. Door een gridstraf van vijf plaatsen als gevolg van een motorwissel, weet hij al dat hij niet vooraan gaat beginnen. Daarom focust hij zich vooral op de long runs op de medium banden tijdens deze derde vrije training. Zelfs met deze banden weet hij zich in het begin te mengen met de snelste auto’s van het veld.

Voor Mercedes verloopt het weekend moeizamer. Halverwege de training staat Hamilton ruim een seconde achter de snelste tijd van Leclerc. ‘Ik weet niet waar we die extra tijd vandaan gaan halen’, meldt Hamilton over de boordradio naar zijn team. Een ronde later weet hij de achterstand te verkleinen tot vier tienden.

Ferrari is uiteindelijk ook weer het sterkst in deze vrije training. Vooral Leclerc laat een goed tempo zien tijdens de kwalificatiesimulatie. Vettel weet net aan voor de twee Mercedessen te blijven. Verstappen zet uiteindelijk geen representatieve tijd neer, nadat hij op het eind van de training spint en heel lichtjes de muur raakt.

3e vrije training van de GP van Rusland 2019

01. Charles Leclerc
02. Sebastian Vettel
03. Lewis Hamilton
04. Valtteri Bottas
05. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Rusland 2019

Zaterdag 28 september 2019
Kwalificatie: 14:00 – 15:00 uur

Zondag 29 september 2019
Race: 13:10 – 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)