In een echte F1-auto hebben coureurs weinig last van de halo. Ze kijken er immers als het ware langs. Zet maar eens een bril op je neus, dan zie je het montuur ook niet – hoe vlot het ook is. In een game als F1 2018 kun je niet langs de halo kijken. Het scherm staat daarvoor te ver van je neus. Dus, hoe lost het spel dat probleem op? De oplossing is zeer simpel.

Halo uitschakelen in F1 2018

Je kunt het verticale deel van de halo uitschakelen. Je ziet dan alleen de bovenste rand. Deze instelling simuleert het best wat de coureurs ook zien. Wil je het jezelf lastig maken, dan kun je de halo ook weer aanzetten.

Hoe rijdt de halo in F1 2018?

Beroerd. We mochten alvast eventjes een potje sturen in F1 2018. En met de halo ingeschakeld, wordt het zicht je belemmerd. Vooral als je een racelijn aanzet, want die zie je simpelweg niet als je recht op een bocht afkomt. Ook mensen die voor je rijden, verdwijnen achter de halo. Gewoon uitzetten dus; of de view boven de cockpit gebruiken.

En de game zelf?

F1 2018 is een feest van herkenning voor wie de vorige delen heeft gespeeld. De veranderingen zitten ‘m vooral in de dingen die je niet ziet. Zo heeft het team de volledige wegligging opnieuw ontworpen. De auto reageert nu bijvoorbeeld realistischer op de curbs. De toevoeging van interviews tussen de races door is zeer vermakelijk.

Een volledige review volgt nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)