Hoewel de F1-auto’s dit jaar technisch gezien verplicht veel op hun voorgangers lijken, zijn de teams vrij om de kleuren te veranderen. Vorig jaar reed Mercedes F1 met een vrijwel compleet zwarte F1-auto. Met deze kleurstelling steunden ze de Black Lives Matter-beweging. Dit jaar is de Mercedes W12 nog overwegend zwart, maar komt het zilver weer terug aan de achterkant. Sponsor Ineos is prominenter aanwezig met rode vlakken op de voorspoiler, de luchthapper en de achterspoiler. Het turkoois van Petronas is eveneens aanwezig.

Geen DAS

Vorig jaar reed Mercedes met het DAS-systeem (Dual Axis Steering). Door aan het stuur te trekken, konden Hamilton en Bottas het toespoor van de voorwielen veranderen. Bij bochten gaf DAS de auto meer grip en op rechte stukken zorgde de andere wielstand voor minder slijtage van de banden. Het systeem gaf de al zeer competitieve auto een extra voorsprong. Dit jaar is het systeem afgeschaft voor de Mercedes W12. Uiteraard zat Mercedes niet stil, en zijn er weer andere verbeteringen doorgevoerd om het ontbrekende systeem weer te compenseren.

Wie rijden er in de Mercedes W12?

Nadat Nico Rosberg na het winnen van het F1-kampioenschap afscheid nam van Mercedes, kwam Valtteri Bottas in zijn plaats. De Fin haakt alweer voor het vijfde jaar aan als teamgenoot van Lewis Hamilton. Hamilton zit al sinds 2013 bij Mercedes F1 en gaat dit jaar voor zijn zevende titel bij Mercedes en zijn achtste wereldtitel in de F1. Er was nog even een gerucht dat Russell het plekje van Bottas of Hamilton zou overnemen na zijn prestaties als invaller, maar dit bleek pure speculatie. Voor Mercedes zou het de achtste wereldtitel worden als constructeur.

Nyck de Vries wordt reserverijder

De Nederlander Nyck de Vries is dit seizoen de officiële reservecoureur van Mercedes, samen met de Belg Stoffel Vandoorne. Als Bottas of Hamilton uitvalt (bijvoorbeeld door een positieve coronatest), is er een kans dat De Vries het stuur mag overnemen. Het is echter geen garantie, zoals we vorig jaar zagen. Toen was Vandoorne al reservecoureur, maar besloot Mercedes om Williams-coureur Russell één race te laten invallen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)