Lewis Hamilton heeft na een spannend gevecht met Verstappen de GP van Monaco 2019 gewonnen. Verstappen probeerde een tijdstraf van 5 seconden op te heffen door de eerste positie te veroveren, maar het smalle stratencircuit maakte dat onmogelijk. Vettel en Bottas kwamen door de tijdstraf van Max op de P2 en P3 binnen.

De race

Gisteren wist Hamilton op het nippertje pole position te pakken en Bottas te verslaan. Eerder kon Vettel net aan ontsnappen aan uitschakeling in Q1, maar deed dat wel ten koste van zijn teamgenoot. Leclerc start dan ook vanaf de vijftiende plek in zijn thuisrace. Verstappen start vandaag vanaf P3.

Bij de start is Verstappen goed weg en kan hij Bottas uitdagen voor de tweede plek. De Fin geeft zich echter niet zomaar gewonnen en blijft via de buitenkant van de eerste bocht op P2. In de eerste ronden van de race is Leclerc met een opmars bezig. Hij probeert echter te snel plaatsen te winnen en raakt daarmee de muur, wat tot een lekke band leidt. In zijn frustratie rijdt hij te snel terug naar de pitstraat. Daardoor ligt er veel puin op het circuit en komt er een safety car.

De top vier coureurs maken daar gebruik van door een pitstop te maken. Mercedes moet echter twee auto’s naar de pitstraat sturen. Daarom komt Verstappen op P2 de pitstraat uitgereden. Hij wordt echter onveilig uit de box gestuurd tegen Bottas aan. De stewards geven hem hiervoor een tijdstraf van 5 seconden. Valtteri Bottas   valt nog een plaats terug omdat hij gelijk weer de pitstraat ingaat.

Na de safety car

Verstappen zit na de safety car op de staart bij Hamilton en vecht voor de leiding. De leider in het kampioenschap rijdt op de medium banden die snel slecht worden, terwijl de rest van de top vier op de hard banden rijden. Het blijkt maar weer hoe moeilijk het is om in te halen in Monaco, want Verstappen kan niet dichter in de buurt komen dan een halve seconde. Hij blijft de rest van de race ook tussen een 0,5 en 1 seconde achter de Mercedes

Helemaal aan het einde van de race doet Verstappen nog een wanhopige inhaalpoging bij het uitkomen van de tunnel, maar raakt hierbij net Hamilton en kan er niet voorbij komen. Hamilton wint de race en Verstappen wordt teruggezet naar de vierde plek door de tijdstraf. Vettel zorgt ervoor dat de Mercedessen voor de eerste keer dit seizoen niet als eerste en tweede eindigen. Bottas staat op de laatste plek van het podium.

De laatste inhaalpoging van Verstappen

Uitslag van de GP van Monaco 2019

1.  L. Hamilton
2.  S. Vettel +2.602
3.  V. Bottas +3.162
4.  M. Verstappen +5.537
5.  P. Gasly +9.946
6.  C. Sainz Jr. +53.454
7.  D. Kvyat +54.574
8.  A. Albon +55.200
9.  R. Grosjean +1:00.894
10.  D. Ricciardo +1:01.034
11.  L. Norris +1:06.801
12.  K. Magnussen +11 ronden
13.  S. Pérez +1 ronde
14.  N. Hulkenberg +1 ronde
15.  G. Russell +1 ronde
16.  L. Stroll +1 ronde
17.  K. Räikkönen +1 ronde
18.  R. Kubica +1 ronde
19.  A. Giovinazzi +2 ronden
20.  C. Leclerc geen tijd

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)