Gisteren was Lewis Hamilton de snelste in de kwalificatie. Tegen alle verwachtingen in wist Verstappen de Mercedes van Bottas te verslaan om P2 te pakken. Door een chaotische Q2 in de kwalificatie starten Bottas en Verstappen op de mediums, terwijl Hamilton op softs start.

Als de rode lichten uitgaan bij de start is Bottas het beste weg. Hij weet voorbij Verstappen te gaan en valt gelijk Hamilton aan, maar die laatste actie is zonder resultaat. Verstappen moet uitwijken bij bocht twee en ziet Ricciardo even voorbij komen, al haalt hij hem snel daarna weer in. Achter deze gevechten is het een slagveld en crashen er een aantal auto’s. Het is uiteindelijk Lance Stroll die een safetycar veroorzaakt.

De safetycar duikt na drie ronden weer de pits in, Hamilton gaat op een slim moment weer op het gas, waardoor er niet meteen inhaalacties zijn. De race wordt echter wel snel daarna op zijn kop gezet, omdat Hamilton twee keer een straf van 5 seconden krijgt voor een illegale proefstart tijdens de opwarmronde voorafgaand aan de race.

In ronde 16 komt Hamilton binnen voor zijn pitstop. Door de straf van 10 seconden valt hij terug naar P11. Verstappen en Bottas kunnen dan nog langer doorrijden omdat zij op de hardere banden zijn gestart. Na de pitstop van Lewis komt Bottas in vrije lucht, waardoor hij weg kan rijden bij Verstappen.

Verstappen komt in ronde 26 binnen om harde banden te halen. Nadat hij de pitstraat uitrijdt, ligt hij 6,5 seconden voor Hamilton, maar heeft hij wel banden die tien ronden jonger zijn. Valtteri Bottas maakt een ronde later zijn pitstop en kiest voor dezelfde banden.

Het wordt al snel na de pitstoprondes duidelijk dat Verstappen naar achteren moet kijken in plaats van naar voren. Mercedes is simpelweg te snel voor Red Bull en de enige reden dat Hamilton niet met rasse schreden dichterbij komt, zijn de oudere banden van de Brit.

Maar de oudere banden zijn toch ook te veel voor Hamilton en hij weet uiteindelijk niet bij Verstappen in de buurt te komen. Bottas wint de GP van Rusland, Verstappen pakt de tweede plek en Hamilton likt zijn wonden op de laagste trede van het podium.

Uitslag van de GP van Rusland 2020

1.  V. Bottas
2.  M. Verstappen
3.  L. Hamilton
4.  S. Pérez
5.  D. Ricciardo
6.  C. Leclerc
7.  E. Ocon
8.  D. Kvyat
9.  P. Gasly
10.  A. Albon
11.  A. Giovinazzi
12.  K. Magnussen
13.  S. Vettel
14.  K. Räikkönen
15.  L. Norris
16.  N. Latifi
17.  R. Grosjean
18.  G. Russell
19.  C. Sainz Jr.
20.  L. Stroll
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie