Twee weken geleden kreeg het puntje van je stoel een vrije dag tijdens de GP van Monaco. Na de eerste ronde zagen we op de baan helemaal geen inhaalacties meer. En toen er een gevecht uit de pitstraat bezig was, kregen we een herhaling van Stroll te zien die over de kerbs reed. Komend weekend is de kans groot dat we een spannendere race gaan zien. In vorige edities liet Bakoe zien dat een stratencircuit wel degelijk voor spannende en onvoorspelbare races kan zorgen.

Met name op het lange rechte stuk kunnen de coureurs elkaar inhalen. Tegelijkertijd is dat ook iets waar Honda zich over moet buigen. Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda Racing, zegt: ‘Bakoe is net als Monaco een stratencircuit, maar toch heeft het heel andere kenmerken. Met iets meer dan zes kilometer is het een van de langste circuits op de kalender. In de eerste en tweede sector zijn het vooral 90 graden bochten. In de laatste sector rijden de auto’s lange tijd vol gas. Het is daarom belangrijk dat we de juiste balans vinden tussen de langzame bochten en het rechte stuk.’

Honda gaat dus een belangrijke rol spelen voor Verstappen als hij zijn leiding ook wil behouden na komend weekend. Mercedes schreeuwt alweer van de daken dat Red Bull de torenhoge favoriet is voor dit circuit. Dat zegt niets: dat roepen ze inmiddels elk weekend. Waarom ze dat doen? Waarschijnlijk als een soort mind games en om achteraf te kunnen zeggen ‘zie je wel’ als ze niet winnen. Komend weekend gaan we zien of Mercedes gelijk heeft en of Verstappen de leiding in het kampioenschap kan behouden.

TopGears voorspelling voor de GP van Azerbeidzjan 2021

01. Sergio Perez
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Azerbeidzjan 2021

Vrijdag 4 juni 2021
1e vrije training: 10:30 uur – 11:30 uur
2e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur

Zaterdag 5 juni 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 6 juni 2021
Race: 14:00 uur

Reacties

  • Gerard heeft op 3 juni 2021 geschreven:

    EDIT: Aangepast en de redacteur strafregels gegeven

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)