Coureurs met angst voor de boze buitenwereld hoefden sowieso al niet verder te zoeken dan Project Cars. Het spel staat aangeschreven als één van de meest realistische racegames van dit moment. Het (terechte) succesnummer krijgt dit jaar een vervolg en daarbij is goed bij andere games gespiekt. Het belooft een pareltje te worden.

Eerst een stukje Dirt Rally. Project Cars 2 gaat de modder en het ijs op. Stap in een rallycross-auto en knal door de modder of doe eens gek: pak een Mercedes C-klasse en betreedt het ijs. En door hoogteverschillen bij geasfalteerde circuits, is airtime gegarandeerd. Het spel belooft ook een volledig nieuwe ervaring te bieden als het gaat om grip en gladheid door de weersomstandigheden.

Daarnaast keek Project Cars 2 naar Need For Speed en verwerkt echte helden in het spel. Bijvoorbeeld de Ford Mustang RTR van driftkampioen Vaughn Gitten Jr. of de Time Attack Mitsubishi Evo van SVA Imports. Het officiële postermodel van het spel is de nieuwe McLaren 720S. In totaal kent het spel 170 echte automodellen.

En dan het laatste element: de sfeer van Gran Turismo. Netvlies-aaiende beelden van ontroerende zonsondergangen met excellente auto’s in hoog tempo vind je nu ook in de simulator. Kijk hieronder maar even. Wordt Project Cars 2 met de nieuwe ingrediënten het beste racespel ooit? Of wordt het een vaag donkerbruin samenraapsel?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)