Een veel grotere publiciteit had deze veiling niet kunnen wensen – al moet nog blijken of de wereldwijde aandacht voor Trump hier negatief of positief uitpakt. Vanaf vandaag kun je bieden op de oude Rolls-Royce van Donald Trump. Hoe je er zeker van kunt zijn dat het echt de sedan is van de meneer die momenteel in het Witte Huis resideert? In het boekje krabbelde Trump zelf een tekst die onmogelijk is om niet in zijn stem te horen: ‘I loved this car, it is great! Best of luck‘ (‘Ik hield van deze auto, hij is geweldig! Veel succes’).

De oude Rolls-Royce van Donald Trump komt uit 2010 en het is een van de auto’s die hij gebruikte voordat hij de president van Amerika werd. Hoe lang de auto in het bezit was van Trump is niet bekend, maar aangezien er geen oranje vegen op de witte bekleding zitten, kan het geen lange tijd zijn geweest. De lakkleur is volgens de advertentie zwart, maar in fel licht komt er een paarse tint naar voren. Uiteraard is de optionele sterrenhemel aanwezig, net als de automatische gordijntjes.

Wat kost de Rolls-Royce van Donald Trump?

Mecum Auctions verwacht dat de Rolls-Royce tussen de 300.000 en 400.000 dollar oplevert. In Amerika kost een nieuwe Phantom 450.000 dollar, dus ironisch genoeg komt er extra Trump-taks boven op de waarde van deze Phantom.

Over de Phantom

Deze generatie Rolls-Royce Phantom is de auto waarmee BMW het merk nieuw leven inblies. De auto voldeed zo goed (of: de investering was zo hoog), dat hij van 2003 tot en met 2017 in productie bleef. Een eeuwigheid voor een auto. Omdat de nieuwe Phantom uit 2018 zo erg op de oude lijkt, oogt de Rolls uit 2003 nog niet verouderd.

In 2009 kwam er trouwens wel een kleine facelift, en de Rolls-Royce van Donald Trump is zo’n faceliftmodel. De tellerstand van deze Phantom is 56.700 mijlen, wat ruim 91.000 kilometer is. De 6,75-liter V12 produceert een royale 460 pk en schakelen doet een automaat voor je.

Reacties

  • PSA rules heeft op 7 januari 2021 geschreven:

    De foto’s zijn toch niet van het facelift model?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)