Max Verstappen begint de GP van Rusland als 20-jarige, maar komt zondag over de finish als 21-jarige. Handig, want over een klein maandje is de GP van Amerika. Dus dan mag ie daar ook een koude kletser van de grote sponsor nog enigszins drinkbaar maken middels een scheut wodka. In Rusland is de wettelijke leeftijd om een watertje te mogen kopen overigens twee jaar, als we de video’s op het internet mogen geloven.

De bijna-jarige job reed vandaag, net als de rest van de coureurs, de 1e vrije training van de GP van Rusland. Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Brendon Hartley en Pierre Gasly mochten allemaal een gridstraf doorslikken, waardoor het zeker voor de Red Bulls een spannende inhaalrace moet worden.

Als alles voorin het veld spoedig voorloopt, zullen de Red Bulls niet veel verder dan P5 en P6 komen. Het tempo zit er in ieder geval goed in voor Max Verstappen. Hij reed een op één na snelste tijd tijdens de 1e vrije training, op hypersoft-banden. Het tijdsverschil met Vettel is dan slechts 0,05 seconden. Na een schuiver, zonder schade, besluit hij naar binnen te gaan.

Net voor het einde van de training gaat de Nederlander nog even naar buiten, maar de resultaten blijven hetzelfde. Verstappen noteert de tweede tijd achter Vettel. Daarna komen Hamilton en Bottas, gevolgd door Ricciardo.

Resultaten 1e vrije training van de GP van Rusland

01. Sebastian Vettel
02. Max Verstappen
03. Lewis Hamilton
04. Valtteri Bottas
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Rusland 2018

Vrijdag 28 september 2018

2e vrije training: 14:00 – 15:30

Zaterdag 29 september
3e vrije training: 11:00 – 12:00
Kwalificatie: 14:00 – 15:00

Zondag 30 september
Race: 13:10

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie