Eerder vandaag begon Red Bull sterk, maar wist Mercedes toch uiteindelijk sneller te gaan in de eerste vrije training. In de tweede training is het erg heet op Circuit Paul Ricard. Door die hoge temperaturen slijten de banden nog harder dan normaal. De auto’s vreten hun rubber al in de eerste twee sectoren van de ronde op, waardoor er geen grip meer is in sector drie.

In het begin van de tweede training weet Bottas hier het best mee om te gaan. Maar net als in de eerste sessie van dit raceweekend, zien we nu weer een wisseling van de wacht. Verstappen weet net aan de tijd van Bottas te toppen op de zachte banden. Het verschil is een magere acht duizendsten, maar de verbeteringen die Red Bull in de lunchpauze aan de set-up doorvoerde, lijken in ieder geval te werken. Teamgenoot Pérez kan echter nog niet het gewenste tempo vinden.

Achter de top drie, ziet Alpine er sterk uit in hun thuisrace. Zij nemen de vierde en zesde tijd voor hun rekening. Alpine heeft al eerder laten zien snel te kunnen zijn over één rondje. In de race vinden ze het alleen vaak lastig om het tempo vast te houden. Er zijn in ieder geval genoeg spannende gevechten om dit weekend naar uit te kijken.

2e vrije training van de GP van Frankrijk 2021

01. Max Verstappen
02. Valtteri Bottas
03. Lewis Hamilton
04. Fernando Alonso
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Frankrijk 2021

Zaterdag 19 juni 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 20 juni 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie